Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Το έπος προσλήψεων του «εξυγιαντή» Κεδίκογλου

Το έπος προσλήψεων του «εξυγιαντή» Κεδίκογλου



Όταν η Μαρινέλλα τραγούδησε για πρώτη φορά το άσμα «ανάποδα μετράς κι όλα τα δίκια για ‘σένα τα κρατάς», ο Σίμος Κεδίκογλου ήταν αμούστακο παιδί στα Εξάρχεια. Σήμερα, όμως, η δημοφιλής ερμηνεύτρια θα μπορούσε να το τραγουδήσει πολύ άνετα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αναφέροντας πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Ο κ. Κεδίκογλου ευθύνεται για 28 προσλήψεις από τον Αύγουστο του 2012, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται γραμματείς και πλήθος ειδικών συμβούλων με αμοιβές ακόμα και τετραπλάσιες ενός μέσου εργαζόμενου στη δημόσια τηλεόραση, ο οποίος δεν λάμβανε περισσότερα από 1300 ευρώ το μήνα. Παραλλήλως, η ΕΡΤ επέμενε να συμμετέχει ή να αγοράζει ακριβές παραγωγές, όπως η Eurovision και το Champions League.

Είναι ενδεικτικό ότι οι προσληφθέντες επί Κεδίκογλου αμείβονταν συνολικώς με περισσότερα από 82.000 ευρώ μηνιαίως. Ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων Αιμίλιος Λιάτσος, για παράδειγμα, διέθετε τρεις γραμματείς οι οποίες λάμβαναν 2.000 ευρώ έκαστη. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, επίσης, είναι των δημοσιογράφων που προσλήφθηκαν με ετήσια σύμβαση ως προσωπικό ειδικών θέσεων-υπεύθυνο διοίκησης έργου, με αντικείμενο την οργάνωση-προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών. Οι μηνιαίες μικτές αποδοχές τους είχαν καθοριστεί στα 3.500 ευρώ.
Χαρακτηριστική περίπτωση των τακτικών Κεδίκογλου είναι η Ματίνα Ρέτσα, η οποία προέρχεται από την Εύβοια, εκλογική περιφέρεια του κυβερνητικού εκπροσώπου. Πρόκειται για απόφοιτη ΙΕΚ, πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Αθλητικός Όμιλος Κριεζών, παρουσιάστριας στο Ράδιο Αλιβέρι, διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του κ. Κεδίκογλου στη Βουλή, η οποία βρέθηκε στην ΕΡΤ ως ειδική σύμβουλος επί θεμάτων επικοινωνίας με μικτή μηνιαία αμοιβή 3.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου