Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ξεκινά σήμερα το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αθήνα

Ξεκινά σήμερα το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αθήνα



Χωρίς, τελικά, τη συμμετοχή του Ουμπέρτο Έκο και του Γιούργκεν Χάμπερμας ξεκινά στις 4 και θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου στην Αθήνα το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας. Με τίτλο «Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής» θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.000 χιλιάδες φιλόσοφοι από 105 χώρες.Τα  Παγκόσμια Συνέδρια Φιλοσοφίας οργανώνονται κάθε πέντε χρόνια  από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) σε συνεργασία με μία από τις εταιρείες που είναι μέλη της.

Μεταξύ των φετινών συνέδρων συγκαταλέγονται κορυφαίες προσωπικότητες, όπως ο Μπιλ Μακμπράιτ, ο Ντέρμοτ Μοράν, ο Λούκα Σκαραντίνο, ο Αλέξανδρος Νεχαμάς. 

Το συνέδριο περιλαμβάνει 75 ειδικές θεματικές ενότητες και οι ολομέλειές του, όπως και τα συμπόσια, θα καλυφθούν από διερμηνεία σε επτά διαφορετικές γλώσσες. Κάποιες από αυτές θα πραγματοποιηθούν στην Πνύκα, το Λύκειο του Αριστοτέλη, την Ακαδημία Πλάτωνος και την Αγία Φωτεινή Ιλισσού, όπου έλαβε χώρα ο διάλογος του Πλάτωνος «Φαίδρος».

Η έναρξη του συνεδρίου θα συνοδευτεί από συναυλία στο Ηρώδειο με έργα κλασσικής μουσικής που έχουν ελληνικό θέμα, αλλά και με έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Για τη λήξη των εργασιών έχει προγραμματιστεί αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και οργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) και την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη στήριξη των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου