Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ψάχνουν λύση για να διορθώσουν την πλειοψηφία των...λίγων

Ψάχνουν λύση για να διορθώσουν την πλειοψηφία των...λίγων

Ο πρόεδρος της Βουλής και πιθανώς η Διάσκεψη των Προέδρων θα εξετάσουν το θέμα που προέκυψε με την ψηφοφορία για το άρθρο 30 του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση της ΕΛΑΣ, η οποία «πέρασε» παρά το γεγονός πως ο ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης, μέτρησε λιγότερα «υπέρ» παρά «κατά».
Το άρθρο (που αφορούσε τις έδρες των Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και όριζε ως έδρα τα Χανιά, και όχι το Ηράκλειο) πήρε 126 θετικές (μόνο από τη ΝΔ) και 127 αρνητικές (από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητους Έλληνες, ΚΚΕ) και 14 παρών (ΔΗΜΑΡ).

Σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για το ότι "με μεθόδευση της κυβέρνησης και του προεδρεύοντος Χρ. Μαρκογιαννάκη νοθεύθηκε και πλαστογραφήθηκε η ψηφοφορία", ενώ επέκρινε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια που δεν επενέβη κατά την ανακοίνωση.
"Καταγγείλαμε το γεγονός ως μέγα πραξικόπημα", είπε ο Π. Λαφαζάνης και κάλεσε το προεδρείο της Βουλής "να διορθώσετε άμεσα τα πράγματα, να αποκαταστήσετε την ψηφοφορία με βάση τη βούληση των κομμάτων και των βουλευτών. Να λεχθεί επισήμως ότι το άρθρο 30 δεν πέρασε". "
Όσο δεν γίνεται ευτελίζονται οι θεσμοί", πρόσθεσε.
Ο Γ. Δραγασάκης από τη μεριά του, δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής και αν χρειαστεί τη Διάσκεψη των Προέδρων.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σ. Βούλτεψη επεσήμανε ότι "προφανώς θα υπάρξει διευκρίνιση", ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχει η δεδηλωμένη υπέρ της κυβέρνησης.
"Την δεδηλωμένη δεν την αποφασίζει ο καθένας μας. Μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις εκτός αιθούσης ότι γίνονται πραξικοπήματα", τόνισε.
"Λυπάμαι, περίμενα μία διόρθωση από την πλευρά σας ή κάποια αυτοκριτική. Χθες δεν υπήρχε δεδηλωμένη. Η δεδηλωμένη είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ", της απάντησε ο Π. Λαφαζάνης και σημείωσε απευθυνόμενος στη ΝΔ πως "το πράγμα ήταν προφανέστατο, έπρεπε να αναγνωριστεί από τη Βουλή. Κάνετε ατόπημα. Βλέπω ότι θέλετε να επιμείνετε".
Η υφυπουργός Υγείας Ζ. Μακρή, σχολίασε λέγοντας: "Να μείνουμε στην πρόταση του προεδρεύοντος. Να μην τροφοδοτήσουμε τα κανάλια με κάτι που πλήττει την εικόνα του Κοινοβουλίου". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου