Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΜΑΤ επιτέθηκαν σε καθαρίστριες και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη

ΜΑΤ επιτέθηκαν σε καθαρίστριες και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη

ΜΑΤ επιτέθηκαν σε καθαρίστριες και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη

Φωτογραφία της Ε.Α. από το Facebook

Απρόκλητη επίθεση δέχθηκαν από τα ΜΑΤ οι καθαρίστριες έξω από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ενώ επίθεση δέχτηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη. Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουν τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις επιφύλαξαν "θερμή" υποδοχή στον Ειδικό Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στη Θεσσαλονίκη. Οι υπό διαθεσιμότητα ή απολυμένοι εργαζόμενοι, υπό τον ασφυκτικό κλοιό των δυνάμεων καταστολής, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εμπορικό Επιμελητήριο, στην Τσιμισκή, όπου ο Χ. Θεοχάρης μίλησε με θέμα την "ηθική δεοντολογία".

Οι καθαρίστριες κατηγορούν τον Χ. Θεοχάρη για εμπαιγμό, καθώς αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση που επιβάλλει την επαναπρόσληψή τους. "Δεν μπορεί ο κ. Θεοχάρης να μιλά για ηθική δεοντολογία όταν αρνείται να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου για την επαναπρόσληψη 595 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, όταν με απόφαση του μας πετάει στο Καιάδα" δηλώνουν οι καθαρίστριες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που διοργανώνουν την κινητοποίηση αυτή.
Οι καθαρίστριες από Θεσσαλονίκη και από Λάρισα κρατούν πανό το οποίο γράφει "Για ποια ηθική δεοντολογία μιλάτε κε Θεοχάρη"; Στο πλευρό τους βρίσκονται σχολικοί φύλακες και καθηγητές.
Στην Αθήνα, το πρωί, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, ζητώντας να επιτρέψουν στην εργασία τους.
Με το σύνθημα "Έχουμε απόφαση που μας δικαιώνει, Στουρνάρα – Σαμαρά ο χρόνος σας τελειώνει", κλιμακώνουν τον αγώνα τους, με ορίζοντα την 10η Ιουνίου οπότε εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η προσφυγή του Δημοσίου για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου που τις δικαιώνει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου