Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
 
kartesios
Μας έχει εκπαιδεύσει τόσο καλά η πικρή εμπειρία που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ώστε δύσκολα μπορούν να μας ξεγελάσουν. Για να επιβιώσουμε αναγκαστήκαμε να μάθουμε να ψάχνουμε τί κρύβεται κάθε φορά πίσω από την εικόνα που μας παρουσιάζουν. Δεν είναι θέμα συνωμοσιολογίας, είναι θέμα άμυνας απέναντι στη διαρκή εξαπάτηση.

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη. Αυτό δεν απασχολεί κανέναν μας και ιδιαίτερα τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Βενιζέλος για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η πάρτη του. Νοιάζεται για το πώς θα διασωθεί, για το πώς δεν θα τιμωρηθεί και για το πώς θα συνεχίσει να έχει την πολιτική ασυλία κάτω από οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι Βαγγέλης Βενιζέλος, σκέτο. Ο Αντώνης Σαμαράς χρωστάει στον Βενιζέλο. Ίσως και να τον φοβάται. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένα από τα πολλά σωσίβια που πέταξε και όσο μπορεί θα πετάει ο Σαμαράς στον Βενιζέλο. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έπαιζε τον καλό μπάτσο στη συγκυβέρνηση. Πάντα εκδήλωνε την τυπική διαφωνία του στην ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων και στη συνέχεια τα ψήφιζε με μεγάλη χαρά.

Αυτή την τυπική και ψευδέστατη έκφραση διαφωνίας του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να διαφημίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης μπας και σώσει κανένα ψηφουλάκι για τον Βενιζέλο ή έστω να του χαρίσει κάποια συμπάθεια από κανά δυο εναπομείναντες χαζούς. Ίσως να του δημιουργούν και το προφίλ του «διαφωνούντα» για να το χρησιμοποιήσει ως άλλοθι σε πιθανές μελλοντικές δίκες. Μπορεί και όλα αυτά μαζί. Πάντως ο Σαμαράς αχάριστος δεν είναι, τις κάνει τις προσπάθειές του.

Αυτός που δεν τις κάνει για να σώσει τον εαυτό του είναι ο ίδιος ο Βενιζέλος. Τον έχει καταβάλει τόσο ο πανικός του ώστε πάει από λάθος σε… λαθάρα (για να χρησιμοποιήσουμε και την Αντωνική διάλεκτο). Βγαίνει, λοιπόν, ο κ. Γεωργιάδης και λέει ότι το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται που δεν προχώρησαν τα «προαπαιτούμενα» για μειώσεις μισθών, ομαδικές απολύσεις, βιασμοί γυναικών, ομαδικές εκτελέσεις, δημόσιες κρεμάλες και λοιπές δικαιολογημένες κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη απαιτήσεις της Τρόικας. Άρα, τι είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης; Ότι ο Βενιζέλος είναι καλόοοοος άνθρωπος.

Στο καπάκι εμφανίζεται ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ να κάνει τη δουλίτσα του και συμφωνεί με τον Άδωνη Γεωργιάδη λέγοντας ότι ορθώς ορθότατα ο Βενιζέλος πάτησε πόδι διότι «δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις της Τρόικα». Το ίδιο ακριβώς περί «κατεβάσματος παντελονιών» ανέφερε την ίδια ώρα και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Η κοινή προσπάθεια των… παντελονάτων αποσκοπούσε πρώτον, στο να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη κατεβάσει τα παντελόνια – κάτι για το οποίο όλοι οι Έλληνες γελάσαμε – και δεύτερον, στο να μας τονίσουν ότι αυτός που κρατάει τα παντελόνια της κυβέρνησης στη θέση τους είναι ο Βενιζέλος.

Κι εκεί που όλοι πάλευαν να δημιουργήσουν το προφίλ του σωτήρα παντελονιών για τον Βενιζέλο έρχεται ο ίδιος ο Βενιζέλος να τα χώσει στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Εάν δεν είχαμε μια τόσο στείρα και αντιπαραγωγική εσωτερική πολιτική κατάσταση, η διαπραγμάτευση θα ήταν ευκολότερη και τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ πιο προσιτά και απτά(…) Υπάρχει άμεση ανάγκη συναίνεσης, αλληλοκατανόησης και συστράτευσης», τονίζοντας στη συνέχεια ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν εθνικοί στόχοι χωρίς τη συμπαράταξη όλων των πολιτικών δυνάμεων «που διεκδικούν να παίξουν κάποιο ρόλο στον τόπο».

Μετά από αυτό, η λέξη «ηλίθιος» μπορεί να αντικατασταθεί άνετα από τη λέξη «Βενιζέλος». Δηλαδή πόσο Βενιζέλος είσαι όταν την ώρα που όλοι προσπαθούν να σε σώσουν εσύ δηλώνεις ότι «δεν είμαι εγώ που λέω τα “όχι” στην Τρόικα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ»; Πόσο Βενιζέλος είσαι όταν την ώρα που όλη η συγκυβέρνηση έχει πέσει να σε σώσει, εσύ βγαίνεις δημοσίως και απαιτείς από τον ΣΥΡΙΖΑ να «συναινέσει, να δείξει κατανόηση και να συστρατευτεί» στην προσπάθεια της Τρόικας να κατεβάσει τα παντελόνια της κυβέρνησης και στην απόφαση της κυβέρνησης να τα κατεβάσει;

Δηλαδή, ούτε ο Τσίπρας δε θα μπορούσε να το κάνει τόσο καλά. Θέλει η κυβέρνηση να κρυφτεί από τον δοσιλογισμό της κι ο Βενιζέλος δεν την αφήνει. Απαιτεί εθνική συνεννόηση και αποδοχή των αιτημάτων της Τρόικας ώστε ανενόχλητοι και από κοινού με την κυβέρνηση να διαλύσουν το σύμπαν. Και κατηγορεί ο Βενιζέλος τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την στάση που κρατά αποτρέπει αυτή τη διάλυση.

Ο Βενιζέλος ήταν πάντοτε χαλασμένος, αλλά τώρα πλέον έχει καταντήσει επικίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία. Δεν ξέρω αν πέρασε η ημερομηνία λήξης του ή φταίνε τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένος, πάντως όποιος τον καταναλώνει παθαίνει πολιτική δηλητηρίαση. Πρέπει πάραυτα να αποσυρθεί. Κι επειδή είναι άκρως επικίνδυνο να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι τις εκλογές αμολώντας τοξίνες που βλάπτουν τα νεύρα μας, ας παρέμβει ο ΕΦΕΤ. Δε βλέπω άλλη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου