Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Λαϊκή απαίτηση να φύγει η κυβέρνηση του Μνημονίου

Μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Λαϊκή απαίτηση να φύγει η κυβέρνηση του Μνημονίου


Να μπει τέλος στο δράμα που βιώνει την τελευταία πενταετία ο ελληνικός λαός και να κατέβουν από σκηνής οι πρωταγωνιστές του αξίωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και πολίτες που συμμετείχαν στα μεγάλα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της γενικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.



Οι χθεσινές κινητοποιήσεις, που θύμισαν τις κινητοποιήσεις των πρώτων χρόνων του Μνημονίου, επανέφεραν τον "λαϊκό παράγοντα" στο προσκήνιο μετατρέποντάς τον σε καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων.

Σαμαράς και Βενιζέλος προχώρησαν χθες σε απολογισμό του παρισινού Βατερλώ και πρώτη φορά παραδέχθηκαν προ της αιφνίδιας κατάρρευσής τους ότι συζητούν με τους δανειστές τη σύναψη δύο "πιστωτικών γραμμών" για την προσεχή διετία, μία από την Ε.Ε. και μία από το ΔΝΤ. Ωστόσο, ο φόβος της καταψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή πυροδότησε άπειρα σενάρια για το προσεχές διάστημα, μεταξύ των οποίων και το "σενάριο Παπαδήμου", δηλαδή για άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με αντικατάσταση των κ. Σαμαρά - Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου