Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

O Ρωμανός θα μπορεί να σπουδάζει με βραχιολάκι

O Ρωμανός θα μπορεί να σπουδάζει με βραχιολάκι

Xρήστος Μπόκας

Νέα τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης - Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις Παπούλια με Σαμαρά και Τσίπρα έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας - Η τροπολογία έχει διανεμηθεί στους βουλευτές - Αναμένεται η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ψήφιση των νέων ρυθμίσεωνΠαράθυρο αισιοδοξίας για εξεύρεση λύσης στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού ανοίγουν οι νέες αλλαγές στην τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Προηγήθηκε παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ο οποίος το πρωί της Τετάρτης ανέλαβε την πρωτοβουλία και συνομίλησε αρχικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Παπούλιας: Η εκκρεμότητα με το Ρωμανό πρέπει να κλείσει Ο κ. Παπούλιας νωρίς το πρωί τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναλαμβάνοντας επί της ουσίας διαμεσολαβητικό ρόλο για να κλείσει η εκκρεμότητα και ο Νίκος Ρωμανός να σταματήσει την απεργία πείνας. 

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να κλείσει, να μην εκκρεμεί αυτη η υπόθεση», τονίζει συνεργάτης του κ. Παπούλια και προσθέτει: «Το πώς θα επιτευχθεί να κλείσει η εκκρεμότητα είναι θέμα της κυβέρνησης και των πολιτικών αρχηγών». 

Πώς διαμορφώθηκε η τροπολογία μετά την παρέμβαση Παπούλια Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής λίγο πρίν την ψήφιση της αρχικής τροπολογίας είπε ότι προσθέτει εδάφιο που επιτρέπει στους κρατούμενους φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) εφόσον όμως έχουν ήδη καλύψει την παρακολούθηση του πρώτου εξαμήνου με την εξ’ αποστάσεως φοίτηση.

Ο κ. Αθανασίου είπε ότι «Η κυβέρνηση σέβεται και εξασφαλίζει το δικαίωμα στην μόρφωση και για τους κρατούμενους φοιτητές που θέλουν να μορφωθούν. Το εδάφιο που προστίθεται είναι συγκερασμός των απόψεων που από όλες τις πτέρυγες ακούστηκαν και αφορά όλους τους κρατούμενους φοιτητές. Η λύση είναι σύμφωνη με το δικονομικό μας σύστημα» και πρόσθεσε ότι το νέο εδάφιο αναφέρει ότι «Στους ίδιους φοιτητές μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς περιορισμούς του δεύτερους εδαφίου παρ 3 του 282 του Ποινικού Κώδικα εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων τους με την εξ αποστάσεως παρακολούθηση».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «Με την ρύθμιση αυτή και το δικαίωμα στην σπουδή εξασφαλίζεται και η αντεγκλητική πολιτική δεν εξανεμίζεται».

Η τροπολογία έχει διανεμηθεί στους βουλευτές και σε λίγα λεπτά αναμένεται να ψηφιστεί. Τη διακοπή ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αξιολογήσουν τις τροποποιήσεις και το κείμενο των αλλαγών προτού τοποθετηθούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου