Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΝΤΙΝΑ/CANTEEN/CAN(TEEN)

Νέα Παράσταση: Παρασκευή 13/2/ 2015, 9μμ, -Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57)

ΚΑΝΤΙΝΑ/CANTEEN/CAN(TEEN)

Ένα θεατρικό έργο γραμμένο στις πύρινες ημέρες του Δεκέμβρη του 2008. Ένας εφηβικός έρωτας που δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται. Μια καντίνα στο μέσον μιας πλατείας δεν προσφέρει μόνον σάντουιτς και αναψυκτικά· γίνεται το κέντρο του κόσμου. Ένα πτυχίο δεν σε οδηγεί, ειδικά στην Ελλάδα που γνωρίζουμε, σ’ αυτό που σπούδασες. Μια μαθητική έξοδος σε νυχτερινό κέντρο η οποία δεν τελειώνει απλώς με πονοκέφαλο το ξημέρωμα. Τα τραύματα από την μετεμφυλιακή Ελλάδα πλαισιώνονται από νέες πληγές, που βαθαίνουν στον καιρό της κρίσης. Ειδικά στρατοδικεία τότε, ανεξέλεγκτη αστυνομική καταστολή τώρα.


Το μονοπώλιο της βίας από το κράτος έρχεται αρνητικός καταλύτης και τρυπώνει, απρόσκλητο, στις καρδιές νεαρών αγοριών και κοριτσιών. Ο θάνατος φεύγει από τα δελτία των ειδήσεων και φωλιάζει στις καρδιές και στο μυαλό παιδιών που έχασαν αναίτια τον φίλο τους. Ποιες είναι οι αιτίες της αϋπνίας ενός σύγχρονου Έλληνα ή μιας Ελληνίδας; Πόση ελπίδα κρύβει μια εφηβική ερωτική εξομολόγηση;

Η ΚΑΝΤΙΝΑ, όπως σημειολογικά δηλώνει ο αγγλικός όρος (CANTEEN) είναι και μια αποφασιστική και ελπιδοφόρα δήλωση: Μπορώ (can) επειδή είμαι έφηβος (teen).

Τα Δ.Σ. της Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ, καθώς και οι συντελεστές του θεατρικού έργου, μετά και τις πετυχημένες παραστάσεις του έργου του καθηγητή-συγγραφέα Σπύρου Λαζαρίδη με τίτλο: ΚΑΝΤΙΝΑ/CANTEEN/CAN(TEEN) που οργανώθηκαν στη Σταυρούπολη, συνεχίζουν με νέα παράσταση την Παρασκευή στις 13/2, στις 9.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου. Οι παραστάσεις είναι αφιερωμένες στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσες που είναι σε διαθεσιμότητα-απόλυση. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες να παρακολουθήσουν την παράσταση και να συνεισφέρουν οικονομική ενίσχυση 5 ευρώ, η οποία θα διατεθεί σε συναδέλφους που είναι σε διαθεσιμότητα-απόλυση και αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα.

Για πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων (απαραίτητη η επικοινωνία): 
Πόπη Σαραϊδάρη, 6981148424, popi.sarai@gmail.com
Φωτεινή Παπαδοπούλου, 6977987010, fotinipapadop@yahoo.gr
Σπύρος Λαζαρίδης, 6932460835, laspy@tsalimi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου