Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ανατράπηκε η "Ανατροπή" στο συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Αύξηση πάνω από 35% για ΜΕΤΑ - ΟΤΑ

Ανατράπηκε η "Ανατροπή" στο συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ
Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια χάνει την απόλυτη πλειοψηφία η Συνδικαλιστική Ανατροπή, πρώην ΠΑΣΚΕ, ενώ παρουσιάζουν πτώση όλες οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, εκτός από τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ - ΟΤΑ που αύξησαν πάνω από 35% τη δύναμή τους.


"Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους και τους συνέδρους στο 43ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που παρά τις συκοφαντίες, τους εκβιασμούς και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, ιδιαίτερα από τους μηχανισμούς του συνδικαλιστικού και εργοδοτικού κατεστημένου, αύξησαν σημαντικά τις δυνάμεις τους βάζοντας τις προϋποθέσεις για μια νέα πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στους ΟΤΑ, όπου στις νέες συνθήκες πρέπει να παλέψει για την επανάκτηση όλων των εργατικών κατακτήσεων που ξηλώθηκαν στη μνημονιακή περίοδο, για την απόκρουση των πιέσεων και των εκβιασμών των δανειστών και της Ε.Ε. - ΔΝΤ, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας" είναι το σχόλιο της παράταξης.

Συγκεκριμένα η Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ και Ανεξαρτήτων) από 246 ψήφους στους 457 ψηφίσαντες, ποσοστό 53,82% και 18 έδρες το 2012, "έπεσε" στους 219 ψήφους σε σύνολο 538 ψηφισάντων καταγράφοντας πτώση πάνω από 13% και συγκεντρώνοντας 14 έδρες. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ΔΑΣ - ΠΑΜΕ, η οποία, όμως, είχε αποχωρήσει στο προηγούμενο συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, πήρε 117 ψήφους και 8 έδρες "καταλαμβάνοντας μεν τη δεύτερη θέση, με τον μικρότερο όμως αριθμό ψήφων που έλαβε ποτέ", όπως σχολιάζουν στελέχη του ΜΕΤΑ - ΟΤΑ.

Στην τρίτη θέση παραμένει το ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) με 106 έναντι 78 ψήφων το 2012 (+35%) και από 6 έδρες "ανέβηκε" στις 7 έδρες. Στην τέταρτη βρίσκεται η ΔΑΚΕ από 94 ψήφους, ποσοστό 20,56% και 8 έδρες το 2012, έπεσε στις 72 ψήφους συγκεντρώνοντας ποσοστό 13,38% και 5 έδρες. Τέλος, οι Αγωνιστικές Κινήσεις - Συσπειρώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) από 33 ψήφους, ποσοστό 7,22% και 3 έδρες "έπεσαν" στις 23 ψήφους, ποσοστό 4,27% αποσπώντας μια έδρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου