Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Πρόλαβε. Ευτυχώς θεέ μου και πήγα να πεθάνω απ΄ την αγωνία!

Πρόλαβε. Ευτυχώς θεέ μου και πήγα να πεθάνω απ΄ την αγωνία!

Του Λάκη Λαζόπουλου
Αν δω τον Άδωνη ως έναν καημένο, τίμιο αγωνιστή που του κόβουν τον δρόμο προς την αρχηγία για καθυστέρηση 8 λεπτών, ίσως αν ήμουν δεξιός,να παράδερνα στο κλάμα εκεί στο μεταξύ Ρηγίλλης και Συγγρού.
Αν επίσης κατά βάθος δεν θέλω τον Άδωνη ως παράταξη αλλά τι να κάνω αφού έχει μαζέψει 50 υπογραφές – θα το καταπιώ το μαύρο φαρμάκι – τότε δεν είναι ορθό να τον κόψω γιατί καθυστέρησε 8 λεπτά.

Ο Άδωνις δεν καθυστέρησε. Στήθηκε ένα σκηνικό καθυστέρησης με σκοπό την συμπαράσταση και την συμπάθεια προς το πρόσωπο του.
Καθυστερείς, κανονίζουνε να μην σε κάνουν δεκτό,  ύστερα τρέχουνε όλοι να κάνουμε δηλώσεις συμπάθειας κι έτσι χτίζουνε τείχος συμπάθειας γύρω από τον πολιτικό «τηλεκοντρόλ», αφού και κανάλι να άλλαζες τον έβλεπες τον ίδιο να μιλάει και στο άλλο κανάλι.

Κανείς δεν μίλησε περισσότερο απ”  αυτόν τα τελευταία χρόνια. Ίσως γιατί δεν είχε τίποτα να πει.

Δηλαδή θέλουν να πειστώ ότι ο Παπαμιμίκος, των υπογείων του Μαξίμου κατά την σκοτεινή περίοδο του Σαμαρά, έκοψε τον εκλεκτό του ανθρώπου που υπηρέτησε, του Σαμαρά εννοώ, όταν μαζί μάλιστα οργάνωναν τις επιχειρήσεις λάσπης και συκοφάντησης, αν και η άλλη άποψη λέει ότι αυτό στήθηκε από τον Μεϊμαράκη, επειδή ο Παπαμίκος στηρίζει Τζιτζικώστα.
Πόσο χαζά, δεξιά πολιτικά τερτίπια;
Προς τι όμως η πρεμούρα προς τον εκλεκτό του Πρετεντέρη και της Τρέμη;
Ο Άδωνις πιάνει υποτίθεται τον λαϊκό δεξιό, αυτόν τον χειρονομούντα μέσο “Ελληνα που όταν του κλείσεις τον δρόμο τηλεφωνεί στον γνωστό του μπάτσο και σου ρχεται το αστυνομικό στο πιτς-φιτίλι. Αυτόν που έχει άκρες παντού.
ο Άδωνις όμως είναι αυτός που κατά την άποψη των στελεχών, τύπου Όλγα Κεφαλογιάννη ,ανακόπτει τον δρόμο προς τον Τζιτζικώστα.

Αυτό είναι το θέμα τους. Δεν έχουν άλλο νταλκά. Ο Τζιτζικώστας είναι ο εσωτερικός τους Σύριζα. Γι”  αυτό κάνουν ενέσεις συμπάθειας στο πολιτικό γλειφτρόνι.

Κι έτσι προσκυνούν τον δεδομένα χουντικό και ακροδεξιό, τον πρώην Υβριστή τους και τον μετέπειτα γλείφτη τους.
Ποιος δεν θυμάται τι έχει πει πλειστάκις και για την ΝΔ και για τον Σαμαρά και για την Χούντα,  στα ξημεροβραδυάσματα με τον πατέρα Πλεύρη.
Φαίνεται πως η μνήμη πέθανε κατά την μεταφορά της ΝΔ από Ρηγίλλης προς Συγγρού. Χάθηκε καθ” οδόν.
Κι έτσι η Νέα Δημοκρατία αποκόπηκε από την παλαιά Δημοκρατία κι έγινε τούτο το ανιστόρητο τουρλουμπούκι από τηλεπαραθυράκηδες και υπογείως προβεβλημένους.

Η Νέα Δημοκρατία δια της αποδοχής της πρότασης Άδωνη ένωσε την χούντα με την μεταπολίτευση, εξομοίωσε τον Παττακό με τον Καραμανλή. Αυτό είναι που δεν έχουν αντιληφθεί.

Γιατί ο Λαός έχει μνήμη και όχι τηλεμνήμη.
Ο πανικός και η ένδεια κακοί σύμβουλοι. Ίσως όχι τυχαία η ιστορία έφερε την ΝΔ στην Συγγρού. Από τότε που άρχισε να κάνει πιάτσα στα πεζοδρόμια του ΛΑΟΣ για να μαζεύει τον Βορίδη,  τον Πλεύρη,  και τον Καημένο τον Άδωνη,  που έτρεχε να βρει τους πενήντα και οι κακοί παραλίγο να μην τον αφήσουν, έγινε ένα κόμμα διπλού προσανατολισμού, διπλής πολιτικής ταυτότητας. Προσπάθησε να συνδυάσει Μπαλτάκο και Καραμανλή, Χατζηδάκη και Άδωνη. Και απέτυχε παταγωδώς. Διότι ποτέ η Δεξιά δεν αγκάλιασε την χούντα με τέτοια στοργή και αγάπη.
Επιμένουν στα λάθη και εξυπηρετούν τους υφαίνοντες την διαπλοκή.
Η ΝΔ έχασε πλοίο,πορεία και στίγμα. Γι”  αυτό και ο κάθε αρχηγίσκος εκπροσωπεί και κάτι άλλο. Είναι Συγγρού πια. Πιάτσα. Διαλέγεις και παίρνεις.
Αφού λοιπόν δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να είναι κανείς αρχηγός και αρκεί να έχεις πενήντα υπογραφές, σιγά το δύσκολο. Παίρνουν οι εκδότες και δυο επιχειρηματίες  τηλέφωνα και δίνουν εντολή. Υπογράφετε για Άδωνη. Τέλος. Απλά πράγματα. Τι φαντάζεστε, πρωτοβουλίες και οράματα. Τέλειωσαν αυτά.
Τηλέφωνα κι εντολές.
Ο Άδωνις είναι άνθρωπος του Σαμαρά, κόβει ψήφους νομίζουν από τον Τζιτζικώστα, μαζεύουν τους χουντικούς μιας και φύγαν οι κεντρώοι και θα βρεθούν προ εκπλήξεων.
Όχι,  δεν έχει κανείς πρόβλημα με το να είναι ο οποιοσδήποτε υποψήφιος αρχηγός.
Ούτε η στροφή στην χούντα και στους εκπροσώπους της είναι θέμα για το οποίο μας πέφτει λόγος. Δικαίωμα τους ο ευτελισμός και η πολιτική κατάντια .
Δικιά τους η παράταξη ότι θέλουν την κάνουν.
Όμως το χάσμα γενεών θα πάρει διαστάσεις στο κόμμα. Όπως και το χάσμα ιδεολογιών.
Οι κεντρώοι του Καραμανλή θα χτυπηθούν απ” τους Αδώνιδες του Σαμαρά. Ο πόλεμος άρχισε. Το ΛΑΟΣ διεκδικεί ανοιχτά την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ έχει από καιρού κάτσει στην άκρη. Η ακροδεξιά στροφή θα σημάνει την συρρίκνωση. Με Άδωνη αρχηγό, η ΝΔ θα καταρρεύσει γρήγορα σε μονοψήφια νούμερα.
Ο Σύριζα παρακαλάει για μια τέτοια εξέλιξη. Οι νεοδημοκράτες;
Η ανάγκη ύπαρξης μιας ώριμης αντιπολίτευσης με προοπτική θα είναι ο γνώμονας επιλογής αρχηγού, και κανείς δεν διαλέγει αρχηγό δώρο για τον Αντίπαλο.
Όπως και δεν διαλέγει αρχηγό αναλώσιμο. Ούτε είναι ηλίθιοι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας για να ανακυρήττουν τα πολιτικά αυτά ψοφίμια συνεχιστές της ιστορίας τους.
Οι εκδότες της διαπλοκής κόψαν εισιτήριο παραμονής των ακροδεξιών στο όχημα.
Αυτό είναι όλο. Τώρα δεν μπορούν να πετάξουν έξω τον Άδωνη,  όπως ήθελαν.

Επιμένω όμως. Οι όροι άλλαξαν. Θα το δουν σύντομα. Ας παίξουν τώρα με τα κουβαδάκια τους στην άμμο, μέχρι να έρθει το κύμα να τους σκεπάσει.

 http://www.altsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου