Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Αντιπρόεδρος ανοησίας

 Αντιπρόεδρος ανοησίας

Του Niko Ago
Θα καταπιαστώ (άλλη μια φορά) με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, τον γνωστό κι ως «μπουμπούκο». Η συνεχής παρουσία του στις τηλεοράσεις και η έντονη δραστηριότητά του στα social media, υπερκαλύπτει τις ανάγκες σχολιασμού, πολλών ανθρώπων. Πριν προχωρήσω, όμως, να διευκρινίσω πως ως άνθρωπος είναι μηδενικού ενδιαφέροντος. Μια καρικατούρα που τσιρίζει, ένας άδειος ντενεκές που φυσικά και δεν θα άξιζε ούτε γραμμή, όχι ολόκληρα κείμενα. Η θέση του, όμως, ως αντιπροέδρου της ΝΔ- μια προσφορά του μικρού Μητσοτάκη στην «φιλελεύθερη ευρωπαϊκή παράταξη»- τον φέρνει συχνά στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Ας δούμε παρακάτω, μόνο μερικά από τα τελευταία του «μαργαριτάρια» :

«Ισημερινός και Εκουαδόρ, είναι δυο ανυπόληπτες χώρες» απεφάνθη σε μια απάντηση στο twitter, ο αντιπρόεδρας. Φυσικά και αγνοεί ότι Ισημερινός και Εκουαδόρ, είναι η ίδια και αυτή χώρα. Μαθητές του Γυμνασίου, που μαθαίνουν Γεωγραφία, το ξέρουν αλλά όχι και ο Σπύρος. Βέβαια, σε αυτό έχει παρελθόν ο άνθρωπος και ουδείς εκπλήσσεται. Ως υπουργός Υγείας, είχε ισχυριστεί το αμίμητο ότι «μου έδωσε συγχαρητήρια η συνάδελφος, η κυρία υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας». Καίτοι του έγινε αμέσως επισήμανση ότι υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας είναι άνδρας, επέμενε στο δικό του (ρεζίλεμα).

Στην… αλλαγή φύλου όμως, η ΝΔ γενικά, έχει καλή και γνωστή παράδοση. Εξάλλου, ποιος ξεχνάει τον πολιτικό γίγαντα, Θανάση Μπούρα, με αυτό το ανεπανάληπτο περιστατικό από το βήμα της Βουλής; Δύσκολο να ξεχαστεί.

«Ας θυμίσουμε λίγο στον κ. Φίλη και στους υπολοίπους Διεθνιστές του Σύριζα, έναντι ποίων πολεμήσαμε και γιατί…» ήταν ένα άλλο τιτίβισμα του Σπύρου. Εδώ, ο «μπουμπούκος» ενημερώνει τους φίλους του ότι… πολέμησε και αυτός. Στην Επανάσταση του 1821 εννοεί. Εντάξει, δεν είναι ακριβώς έτσι. Απλώς, η «ακροδεξιά πολιτική πορδή», που τσιρίζει στις τηλεοράσεις, οικειοποιείται από τη μία των αγώνα για ανεξαρτησία και από την άλλη, εξισώνει τους σημερινούς πρόσφυγες με τους Οθωμανούς που κρατούσαν επί 400 χρόνια τη (σημερινή) χώρα υπό κατάκτηση. Ανιστόρητος καθώς είναι, τα βάζει όλα στο (ακροδεξιό) του μύλο και τα αλέθει προς τέρψιν του φιλοθέαμονος κοινού. Μίσος να χυθεί κι ας είναι ανακατεμένη με τόση άγνοια. Ακόμα καλύτερα «καταπίνεται» από τους «πατριώτες».

«Μετανάστες κατέβασαν την εικόνα της Παναγίας από κλειστό γυμναστήριο στην Καβάλα» έγραψε κάποιος «πατριώτης» σε κάποιο μπλογκ και ποιος πιστεύετε ότι έσπευσε πρώτος να το αναπαράξει; Καλά μαντέψατε. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Σπύρος Άδωνις Γεωργιάδης. Το διέψευσε αμέσως κληρικός της συγκεκριμένης ενορίας κι έκανε λόγο για «επικίνδυνες φήμες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα» και θα περίμενε κανείς να έχει την ελάχιστη τσίπα ο ίδιος να ζητήσει συγγνώμη. Φυσικά και δεν το έκανε. Φυσικά και του λείπει η πολιτική τσίπα. Ποτέ δεν την είχε, εξάλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου