Ήδη, επιφανή στελέχη της ομογενοποιημένης αντιπολίτευσης περιγράφουν με δικά τους λόγια αυτό που ανέκραξε ο εξέχων φίλος του κ. Σαμαρά, ο κατά κόσμον Ραφαήλ (Φαήλος) Κρανιδιώτης: Στου Γουδή!
Το σκηνικό είναι συνεχώς επαναλαμβανόμενο σε χώρες που σπρώχτηκαν στην κρίση από τα κέντρα της διεθνούς και εντόπιας κερδοσκοπίας: βρισιές, απειλές, διαδηλώσεις των 30 που παρουσιάζονται σαν 3.000 από τα πρόθυμα ΜΜ«Ε», διαστρέβλωση δηλώσεων και -κυρίως- αποσιώπηση, άρνηση απάντησης στα όσα διαρκώς προκύπτουν για τις λαθροχειρίες των συντηρητικών κομμάτων και των αφανών ή και επιφανών στελεχών τους.
 Άκρα του τάφου σιωπή
Ορύεται από το βήμα της Βουλής ο νεόκοπος δεξιός κουμανταδόρος. Κινήσεις που διδάσκεσαι στο πρώτο έτος της δραματικής σχολής για να τραβήξεις το βλέμμα, φωνή παραποιημένη προς το βαρύ (κι ας φεύγουν κοκοράκια), ειρωνικά χαμόγελα έως τσιριχτά γελάκια και για την ταμπακέραβούβα.
- Για τη διαπλοκή που «εφηύρε» ο πατέρας του (!): βούβα.
- Για τον ένα και μοναδικό κ. Παπασταύρου (πού να 'χαμε και δέκα, που έλεγε κι ο κ. Σαμαράς): βούβα.
- Για τους μαφιόζους που διεισδύουν στα ΜΜΕ και λυμαίνονται την κρατική και παρακρατική διαφήμιση: βούβα.
- Για την γκάφα να κατηγορεί την κυβέρνηση για τα νταλαβέρια της δικής του ΝΕΡΙΤ με τους υπόδικους: βούβα.
- Όχι βούβα αλλά επικρότηση της θρασύτατης παρέμβασης της ηγεσίας της φερόμενης ως διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης (οι ίδιοι το παραδέχτηκαν) FIFA, που ο νέος ηγέτης της φέρεται να κατέθετε τις «οικονομίες» του στον Παναμά. Αγνοεί η FIFA την ελληνική νομοθεσία και την αναμενόμενη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και εκβιάζει υπέρ των ντόπιων κατηγορούμενων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Το αστείο είναι ότι η FIFA ζητάει αλλαγή όλων των νόμων που αφορούν το λεγόμενο αυτοδιοίκητο, δηλαδή το καθεστώς αυθαιρεσίας στην ΕΠΟ, και που ψηφίστηκαν από το 1999 ως τα τώρα. Τι κάνουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.; Αδειάζουν τα δικά τους πεπραγμένα και πάνε χέρι χέρι με την ποδοσφαιρική μαφία.
Οταν ήρθε η αποκάλυψη για την αθλιότητα των στελεχών του ΔΝΤ σε βάρος της Ελλάδας αλλά και σε βάρος της Ε.Ε. «Ποιο WikiLeaks;», μας λένε. Μπορεί εδώ να σκαρώθηκε η υποκλοπή!
Αγνοεί η ηγεσία της Ν.Δ. και των ποταμοπασόκων τι είναι το WikiLeaks; Μου είναι δύσκολο να το πιστέψω. Και να εμπλέκουν την ελληνική ΕΥΠ στην αποκάλυψη των αθλιοτήτων, τι δείχνει εκτός από τη δουλική συμπεριφορά απέναντι στους πάτρωνες πάσης φύσεως; Το επιχείρημα ότι χωρίς την ΕΥΠ δεν γίνονται τέτοιες παρακολουθήσεις, ή γιατί η ΕΥΠ δεν τις απέτρεψε, μάλλον παραπέμπει στο «γνωστικό» επίπεδο των επικεφαλής του δεξιού μπλοκ. Αλήθεια, τις παρακολουθήσεις σε βάρος του πρωθυπουργού τους Κώστα Καραμανλή και άλλων επιφανών στελεχών τους μήπως τις έκανε -σύμφωνα με τους ίδιους- κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή η ΕΥΠ που οι ίδιοι είχαν διορίσει; Σήμερα, όποιος μπορεί, παρακολουθεί όποιον θέλει. Τόσο απλά!
 Τα αριστερά δεκανίκια
Και καλά, όλοι αυτοί είναι δεξιοί με πατέντα και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τσακίσουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη.
Οι άλλοι, οι πολύ αριστεροί, οι πούροι αγωνιστές και εκφραστές των λαϊκών «θέλω», τι ρόλο παίζουν; Τι κάνουν κάποιες πριμαντόνες που δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε; Για ποιον δουλεύουν;
Δεν είναι τα λεγόμενά τους και οι πράξεις τους η απόδειξη της πλήρους επιστημονικής, ηθικής και πολιτικής έκπτωσης του αυτοπροβαλλόμενου ως πολύ αριστερού χώρου και των «προσωπικοτήτων» που κινούνται πέραν πλέον των ορίων της γελοιότητας;
Τώρα, το ΔΝΤ επιδιώκει πάλι την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων μέσω της υιοθέτησης της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Το ίδιο, όλως τυχαίως, ζητάει με κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταγωνιζόμενος τον σπαρακτικά εκλιπαρούντα γι' αυτό κ. Άδωνι, γνωστών λοιπών στοιχείων.
Φυσικά, από όλο αυτό το πανηγύρι δεν θα μπορούσε να λείπει ο κ. Βενιζέλος, διότι -όπως δηλώνει- εκφράζει το ΠΑΣΟΚ: «Η διάσταση -δήλωσε στο Βήμα fm- που πήρε το θέμα (Velculescu, Thomsen, κυβέρνηση) σίγουρα δεν ωφελεί τη χώρα μας, σίγουρα δεν ωφελεί τους Έλληνες πολίτες, την οικονομία, το κλίμα, το οποίο υπάρχει, το οποίο είναι ένα κλίμα απαισιοδοξίας και μιζέριας».
Υπάρχει ανάγκη νέου εκπροσώπου Τύπου του ΔΝΤ; Έχει το κολάι ο άνθρωπος...