Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Βελκουλέσκου από τα Jumbo


Βελκουλέσκου από τα Jumbo

*** Το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το έχουν ξεπεράσει ήδη οι καταστάσεις και οι εξελίξεις. Ήρθε η ώρα να περάσουμε στη μετα-μνημονιακή αρένα, όπου η τελική σύγκρουση θα είναι Κορπορατισμός & ανισότητα εισοδήματος Vs Δικαιοσύνη & Αλληλεγγύη!

«Κινδυνεύει η δημοκρατία» από την απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων να διαγράψει κάποια μέλη του, είπε ο Κούλης. Ο ίδιος που με δική του παρέμβαση κόπηκε εκπομπή του Μητσικώστα στο ΒΗΜΑ FM επειδή τον σατίριζε και έστειλε εξώδικο στον Τράγκα για την εκπομπή του στο Real FΜ.

H δημοκρατία κινδυνεύει από την χειραγώγηση και την προπαγάνδα, τη μονομερή ενημέρωση, τις ψευδείς ειδήσεις, την στοχοποίηση αλληλέγγυων… την παρουσίαση επιχειρηματικών συμφερόντων ως ειδησεογραφική πραγματικότητα. Η δημοκρατία κινδυνεύει από την πολιτική πτέρυγα της διαπλοκής που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και βασικά, ας είμαστε ειλικρινείς… όλο του το σόι!
*** Απόλυτα λογικό να χρησιμοποιούν τη λέξη «αλληλέγγυος» ως κάτι αρνητικό, αυτοί που η μόνη αλληλεγγύη που έχουν δείξει ήταν η νομική υποστήριξη στα πρόσωπα των Μηλιώνη-Φλώρου, που φέσωσαν το δημόσιο με 250 εκάτ. ευρώ με το σκάνδαλο Energa-Hellas Power … ή στη συνέχιση των εξορύξεων της Eldorado Gold στις Σκουριές… ή στο συμβιβασμό-σκάνδαλο της Siemens…
*** Γιατί σοκάρεστε με τη κάλυψη Μητσοτάκη στον Παπασταύρου…;Αυτό ακριβώς είναι γι' αυτούς το πρότυπο επιχειρηματία (και πολιτικού). Κλέψε απ’ το δημόσιο και στείλτα εξωτερικο… αφορολόγητα… μετά κατηγόρησε τις δημόσιες επιχειρήσεις ότι είναι ζημιογόνες, προώθησε ιδιωτικοποιήσεις πάντού… κέρδος για πολυεθνικές και εθνικούς εργολάβους! Νεοφιλελευθερισμός λέγεται! Λειτουργεί αποδοτικά εδώ και πολλές δεκαετίες, απλά τώρα φαίνεται!
*** Τα λεφτά που φοροαποφεύγουν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και πολυεθνικές στη χώρα μας, μέσω φορολογικών παραδείσων, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι τυροπιτάδες που δεν κόβουν απόδειξη θα χρειάζονταν 10 ζωές -ο καθένας- για να τα «φάνε».
*** Είμαστε λίγο πριν, κάποιος βουλευτής της ΝΔ, του Ποταμιού ή ένας τυχαίος φιλελές, πει «ε και τι έγινε με τις οφσόρ του Παναμά; τι θέλετε δηλαδή, να τους τα τρώει το κράτος;»…
*** Οι οφσόρ της φοροαποφυγής στον Παναμά δεν είναι η απόκλιση στον τρόπο που δουλεύει το σύστημα… είναι ακριβώς ο τρόπος που δουλεύει το σύστημα!
*** Το Μητσοτακέικο είναι η απόδειξη πως οι «ικανοί για όλα», πάντα χαρακτηρίζουν τους άλλους ως ανίκανούς!
Ο Χριστοφοράκος είχε, μόλις, αποδράσει με τη βοήθειά της! Η Ντόρα του στέλνει ευχετήρια κάρτα… «Μάκη μας, Χρόνια Πολλά! Εγκάρδιες Ευχές… Ισίδωρος-Ντόρα»! Όμορφα, φιλελεύθερα, νόμιμα… και ηθικά!
ΜΑΚΗ ΜΑΣ ΝΤΟΡΑ
*** Η Ντόρα πάντως «τραβήχτηκε» διακριτικά… για να κυβερνήσει ο αδερφός της και αργότερα ο γιος της! Εμφανίζεται μόνο για να προσβάλλει συνταξιούχους και τη νοημοσύνη μας, ώστε να φαίνεται πιο συμπαθητικός ο Κυριάκος! Να τα λέμε αυτά! Μεγάλη καρδιά…
*** Ο φιλελές που λέει «αριστερός είμαι αλλά ας είμαστε και ρεαλιστές», είναι σαν τον επιχειρηματία που λέει «νόμιμος είμαι, αλλά δε θα μου τα φάει σε φόρους το κράτος»… πολλές, δε, φορές πρόκειται και για τον ίδιο άνθρωπο!
*** Όχι κρυφοφασιστάκο, όταν πιστεύεις πως ο νεοφιλελευθερισμός είναι το “ρεαλιστικό” οικονομικό-πολιτικό μοντέλο πάνω στο οποίο πρέπει να βασίζεται η σύγχρονη κοινωνία, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι σα να διαδηλώνουν κατά της οπλοκατοχής, οι έμποροι όπλων.
Μπορεί να γελάμε με τον Τζήμερο, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως αυτός (μαζί με τον Άδωνη) ως πρωτοπόρος, έστρωσε το δρόμο ώστε να μπορεί ο κάθε φιλελές να «ξερνάει» δημόσια τα αρρωστημένα, μισάνθρωπα ιδεώδη του και να μην καίγεται καρφί σε κανέναν… να το θεωρούμε φυσιολογικό… ως μία «άλλη άποψη»! 
τζιμεροσ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου