Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ''ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ'' ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ''ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ'
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΕΠΕΙΔΗ η παραβίαση του καταστατικού από την παράταξη της ''Συνδικαλιστικής ανατροπής'' στο Δήμο Καλαμαριάς έχει γίνει κανόνας, αφού παίρνουν και εφαρμόζουν αποφάσεις εκμεταλλευόμενοι την απόλυτη πλειοψηφία που έχουν (όλες τις θέσεις στο προεδρείο), ενημερώνοντας πολλές φορές τις άλλες 2 παρατάξεις εκ των υστέρων, ενώ όταν θέτουμε ζητήματα γι’ αυτή τη συμπεριφορά, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να απαντήσουν

ΕΠΕΙΔΗ τα όργανα του συλλόγου μόνο διακοσμητικά είναι, έχουν καταλήξει να προσφέρουν άλλοθι σε αντισυναδελφικές ενέργειες και να  εξυπηρετούν συμφέροντα και προνόμια εκλεγμένων στο προεδρείο και μιας ομάδας εργαζομένων.
- ΕΠΕΙΔΗ η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατικής διαδικασίας, η αυθαιρεσία, ο καιροσκοπισμός, η καταπάτηση συνδικαλιστικών αρχών και αξιών έχουν γίνει καθημερινή πρακτική

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ
         Οι τρεις εκλεγμένοι στο Δ.Σ. - Λαβίδα Ελένη - Τσιβίδης Πέτρος - Γραμματικοπούλου Ελένη,  και τα υπόλοιπα μέλη (επιλαχόντες) του ψηφοδελτίου μας, Τσιωνάς Ι. - Θεολόγου Δ. - Βλάχου Μ. - Λιόκας Ι. - Ζώπτου Σ. - Λαγός Α. - Τσιουχλιάρας Δ. και  αποστείλαμε στις 20/5/2016 στο γραμματέα του Δ.Σ. του συλλόγου, τις παραιτήσεις μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια περιστατικά:
1.      Ήδη πριν δυο χρόνια στις εκλογές του σωματείου, η παράταξη της ''Συνδικαλιστικής ανατροπής'' στην Καλαμαριά, ξεκίνησε ένα πόλεμο λάσπης, με ανακοινώσεις ενάντια σε μέλη της παράταξης μας.  Ψεύτικες καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές της ΕΔΟΘ, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί εναντίον συναδέλφων.
2.      Τα ίδια και στις εκλογές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου ο σημερινός πρόεδρος και τότε αντιπρόεδρος, του συλλόγου αναρτούσε στη σελίδα του στο facebook μια ''φοβερή'' καταγγελία λέγοντας: ''Ρε συ ψηλέ που δίνεις λεφτά για να αγοράζεις ψήφους συναδέλφων, νομίζεις πως είσαι συνδικαλιστής; Ένα λαμόγιο είσαι και τίποτα παραπάνω!!!''. Στοχοποιώντας προφανώς μέλος της παράταξης μας. Τελικά αναγκάστηκε να την αποσύρει έπειτα από προειδοποίηση για εισαγγελική παρέμβαση.
3.      Σε περίπτωση άδικης καταδίκης συναδέλφισσας μηχανικού, έγιναν κατήγοροι - εισαγγελείς, εκδίδοντας κατάπτυστη ανακοίνωση εις βάρος της και μάλιστα τη μέρα εκδίκασης της έφεσης, δημοσιοποιώντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και προδικάζοντας την ενοχή της.
4.      Στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και σε ενημερωτική σύσκεψη   επιβάρυναν το ταμείο του συλλόγου ψηφίζοντας τη μετάβαση στην Αθήνα επιπλέον ατόμων από τη παράταξή τους, πέραν των εκλεγμένων.
5.      Στο χορό του συλλόγου μοίραζαν προσκλήσεις των 5 ευρώ, που προορίζονταν αποκλειστικά για εργαζόμενους του Δήμου, και σε άτομα εκτός Δήμου, δημόσιες σχέσεις βλέπεις!
6.      Σε δύο σοβαρά εργατικά ατυχήματα που έγιναν με ανατροπές απορριμματοφόρων στο δρόμο για τη χωματερή που θα μπορούσαν να έχουν σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ όφειλαν να μιλήσουν για συνθήκες εργασίας, για την πίεση που δέχονται εργάτες και οδηγοί,  για συντήρηση οχημάτων, το πέρασαν στα ''ψιλά''.
7.      Μοίρασαν χυδαίες ανακοινώσεις ενάντια στον συνδικαλιστή Μ. Μοναστηρίδη από το Δήμο Νεάπολης - Συκεών, εκλεγμένου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, γιατί σε υπόθεση στο Υπηρεσιακό δεν υπέκυψε στις απαιτήσεις της παράταξης τους.
8.      Κατά την διάρκεια της συζήτησης για το  Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου, που συντάχθηκε από συναδέλφους μας, κυρίως μηχανικούς, (κάτι που σε ελάχιστους Δήμους έγινε μια και οι περισσότεροι τα ανάθεσαν σε ιδιώτες), διέδιδαν ότι μπορεί να κρύβεται ιδιωτικοποίηση πίσω από το σχέδιο, χωρίς βέβαια να το έχουν ρίξει μια ματιά, προσβάλλοντας τους συναδέλφους που το εκπόνησαν.
9.      Έγινε σχετικά πρόσφατα έρανος για ασθενή συνάδελφο. Το μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ παρέδωσε στο σπίτι του συναδέλφου  σφραγισμένο(!) το κουτί του εράνου και έφυγε χωρίς να ανοιχθεί. Αμέσως μετά στο εργοτάξιο ακολούθησε φασαρία γιατί διαδόθηκε ότι στο κουτί που παραδόθηκε υπήρχαν πολύ λίγα χρήματα, 128 ευρώ, (αναλογιστείτε ότι το κουτί γυρνούσε για 2 μήνες σε χώρους εργασίας και στο Δημ. Συμβούλιο). Τις επόμενες μέρες ακούσθηκε ότι μέλη της ''Συνδ. Ανατροπής'' μάζευαν χρήματα κρυφά. Ακολούθησε δεύτερη επίσκεψη, από το μέλος του Γεν. Συμβουλίου, μετά από λίγες μέρες στο σπίτι του συναδέλφου προκειμένου να πάρει υπογεγραμμένη απόδειξη παραλαβής για μεγαλύτερο ποσό(!).  Στα ερωτήματά μας γιατί το κουτί δεν ανοίχθηκε εκ των προτέρων με την τυπική διαδικασία και παραδόθηκε κλειστό,  ποιος ο λόγος της δεύτερης επίσκεψης στο συνάδελφο και γιατί του ζητήθηκε να υπογράψει για ποσό που παρέλαβε, γεγονός άκρως προσβλητικό και υποτιμητικό για τον ασθενή συνάδελφο, όχι μόνο δεν πήραμε απάντηση αλλά ως συνήθως συκοφαντηθήκαμε άλλη μια φορά σαν κομματόσκυλα, διασπαστές κλπ.  Ζητήσαμε να μπει σαν τακτικό το θέμα στο ΔΣ -  δεν έγινε. Ζητήσαμε να γίνει ενημέρωση στους χώρους,  ζητήσαμε έκτακτη Γεν. Συνέλευση - καμιά απάντηση.
10.  Πρόσφατα 3 συνάδελφοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, δικαιούχοι Μέσων Ατομικής Προστασίας εξαιρέθηκαν από τη λίστα δικαιούχων παράτυπα και αντικαταστάθηκαν χειρόγραφα από άλλους μη δικαιούχους. Όταν βάλαμε ζήτημα στο ΔΣ ο πρόεδρος δικαίωσε αυτή την πράξη. Αλήθεια πως είναι δυνατόν να δικαιώνονται τέτοιες ενέργειες, σε ένα Δήμο που έχει γίνει φύλλο και φτερό στις Τεχνικές και Διοικητικές υπηρεσίες από Δημόσιους ελεγκτές και όπου οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις υπηρεσίες εργάζονται τυπικά με τον φόβο του ελέγχου  και των κυρώσεων, και όταν ακόμη δύο συνάδελφοί μηχανικοί ταλαιπωρήθηκαν άδικα για χρόνια στα δικαστήρια;
11.  Τέλος η τακτική γενική συνέλευση η οποία αποφασίσθηκε στο ΔΣ από το Γενάρη δεν έγινε ποτέ.
12.  Η μόνη καλή στιγμή ήταν η βοήθεια που προσφέρθηκε στους πρόσφυγες της Ειδομένης, μετά από πρόταση της παράταξης μας, η οποία ωστόσο καταψηφίστηκε από το μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ -ΟΤΑ, τον γραμματέα του συλλόγου και τον αντιπρόεδρο παρόλο που δεν θα περίμενε κανείς κάτι τέτοιο, σε έναν κατ’ εξοχήν προσφυγικό Δήμο.

            Όσο γι αυτά που αναμασάει η ''Συνδικαλιστική ανατροπή'', ότι όλα αυτά είναι κομματικές αντιπαραθέσεις,  πέρα από το γελοίο του πράγματος, δεν είναι τίποτα άλλο παρά συγκάλυψη , αποφυγή ευθυνών και απαντήσεων.

Καταλήγουμε τονίζοντας, και απευθυνόμενοι σε όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα σε όσους μας στηρίζουν και μας ψήφισαν, ότι η παραίτησή μας από το συγκεκριμένο Συνδ. όργανο, δεν σημαίνει διάλυση της παράταξής μας,  ούτε αποχή από τα καθημερινά προβλήματα. Δεν είναι παραίτηση από τον  αγώνα για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί προς όφελος του κάθε πολίτη και της κοινωνίας, ούτε από τον αγώνα για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.
            Απλά πιστεύουμε ότι ο συνδικαλισμός για να αποκτήσει αξιοπιστία και να παίξει θετικό ρόλο στην καλυτέρευση της ζωής των εργαζόμενων, πρέπει πρώτα να  προχωρήσει στην αυτοκάθαρσή του και να υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον από την πλειοψηφία των εργαζομένων.


20/5/2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΥ  ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου