Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Ο μισάνθρωπος δημόσιος υπάλληλος, Αθανάσιος Λενής

 Ο μισάνθρωπος δημόσιος υπάλληλος, Αθανάσιος Λενής

Του Niko Ago
Κανονικά, σήμερα πρέπει να λέγονται και να γράφονται μόνο λόγια αγάπης. Επειδή όμως, ένας εξ αυτών που περισσότερο από τους άλλους πρέπει να το πράττει, διότι πληρώνεται και αδρά για να το κάνει, χύνει δηλητήριο και μίσος, μαζί με τις ευχές μας, ας καταπιαστούμε λίγο και μαζί του.

Ο Αθανάσιος Λενής, λοιπόν είναι ένας δημόσιος υπάλληλος. Από τους περίπου 12.000 δημοσίους υπαλλήλους με ράσα που έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα. Από εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν προσφέρουν την παραμικρή υπηρεσία, κυριολεκτικά την παραμικρή υπηρεσία, προς το κράτος ή τους πολίτες αλλά πληρώνονται από τους φόρους των υπόλοιπων πολιτών κανονικά και μάλιστα αρκετά καλύτερα από τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους. Ο Αθανάσιος Λενής (και οι συνάδελφοί του με τον ίδιο τίτλο), έχει μισθό λίγο πάνω από 2000 € το μήνα, χωρίς φυσικά «τα τυχερά».

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως από το 1963 μέχρι το 1974, ο Λενής υπηρέτησε ως ιερέας της Ελληνικής Αστυνομίας. Στα καθήκοντά του ήταν και να «ευλογεί» τις μεθόδους του ΕΑΤ- ΕΣΑ. Η αγάπη για τον συνάνθρωπο, φυσικά… Από το 1974 μέχρι το 1978, ήταν αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ το ίδιο έτος, εξελέγη μητροπολίτης της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, θέση στην οποία παραμένει ως σήμερα. Καίτοι κλείνει φέτος τα 78 του χρόνια, δεν έχει συνταξιοδοτηθεί- όπως κάνουν όλοι οι «υπηρέτες του θεού»- και συνεχίζει να «αρμέγει» κανονικά το κράτος και κατ' επέκταση να τσεπώνει από τα λεφτά του «ποιμνίου».

Χθες, Μεγάλη Παρασκευή, ο Αθανάσιος Λενής, μιλώντας στους πιστούς – αν και δεν συνηθίζεται να λέγονται άλλα λόγια εκτός από λόγια αγάπης- αφού αναφέρθηκε στον προφήτη Ηλία, λέγοντας πως «ζήτησε από τους ιερείς του Βααλ να θυσιάσουν σφαγεία και να ζητήσουν από το θεό τους να ανάψει φωτιά. Όταν ήρθε η σειρά του, ζήτησε από τον έναν και μοναδικό Θεό να ανάψει φωτιά, κι έτσι έγινε. Αργότερα ο προφήτης, ζήτησε να θανατωθούν οι ιερείς του Βααλ ως ειδολολάτρες» άνοιξε την ψυχή του και έδειξε για ακόμα μια φορά, από τις αμέτρητες φορές που το έχει κάνει, το περιεχόμενό της.

Ζήτησε μόνο δυο πράγματα από τον Εσταυρωμένο Χριστό, με στεντόρεια φωνή και γεμάτη… αγάπη για τον συνάνθρωπο:

1- «Να σαπίσει το χέρι του Νίκου Φίλη, του υπουργού Παιδείας, αν υπογράψει διατάγματα αθεΐας, που θα καταργήσουν τα θρησκευτικά από το σχολείο» και

2- «Να γίνει δηλητήριο το κρέας που θα φάνε οι άθεοι και να τους τρυπήσει το στομάχι να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν».

Τα λόγια του δημοσίου υπαλλήλου Αθανάσιου Λενή, σε ευνομούμενο κράτος, συνιστούν ρατσιστικό έγκλημα. Με τα λόγια αυτά ο Λενής παραβιάζει (για χιλιοστή φορά) το αντιρατσιστικό νόμου και φυσικά, κάνει και κατάχρηση θρησκευτικού αξιώματος. Αυτά τα αδικήματα διώκονται αυτεπάγγελτα και κανονικά, έπρεπε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο περί ου ο λόγος, να συλληφθεί. Δεν έγινε και δεν θα γίνει, όσο το κράτος και η Εκκλησία παραμένουν μαζί. Με το πρώτο να πληρώνει αδρά τους εκπροσώπους της δεύτερης, και μια μερίδα από τους εκπροσώπους της δεύτερης, να χλευάζουν το κράτος και να σπέρνουν μίσος, πνιγμένοι στο χρυσό.

Υ.Γ.: Το ότι θα ερχόταν η στιγμή που βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, αγκαλιά με τον Καμμένο θα υποδεχόντουσαν το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους, και θα σπρωχνόταν μεταξύ τους για μια καλή θέση στη φωτογραφία, ούτε ο… προφήτης Βασίλης Λεβέντης δεν το είχε προβλέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου