Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Περί παραίτησης Φίλη

Περί παραίτησης Φίλη

Αντα Ψαρρά

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Το καθημερινό αίτημα παραίτησης του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη επαναλαμβάνεται και σήμερα μετά το σχόλιο που έκανε για τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε».

Προηγήθηκαν επιθέσεις για τις δηλώσεις Φίλη σχετικά με τις πριγκίπισσες, οι αναφορές για τα θρησκευτικά και πώς πρέπει να διδάσκονται, οι σκόπιμες διεστρεβλώσεις για τα ολοήμερα μέχρι και οι υποτιθέμενες δηλώσεις περί φωνηέντων που κατάπιε αμάσητες ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Λίγους μήνες πριν, με αφορμή την έκφραση της προσωπικής άποψης του Νίκου Φίλη για τον όρο γενοκτονία, ζητήθηκε η παραίτησή του μέχρι και για την εγκληματική επίθεση φασιστών στο Γιώργο Κουμουτσάκο. 

Όμως τελικά όλα έχουν την εξήγησή τους.

Σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά τα κεφάλαια των μεταρρυθμιστών Διαμαντοπούλου και Λοβέρδου είναι πολύτιμα στη Ν.Δ.

Μην ξεχνάμε όμως ότι αυτά ακριβώς τα «κεφάλαια» ήταν και οι βασικοί υποστηρικτές της φιλελεύθερης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθούσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σε πείσμα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας που αντιδρούσε στα μέτρα ιδιωτικοποίησης των ΑΕΙ και της υποβάθμισης της δημόσιας παιδεία, με πρόσφατο αποκορύφωμα τον χαρακτηρισμό των μαθητών ως «πελάτες» από το νυν πρόεδρο της Ν.Δ.

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι, ανεξάρτητα από τις όποιες πρωτοβουλίες πάρει το σημερινό υπουργείο Παιδείας, η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που την εκφράζουν θα έχουν ως μόνιμη επωδό το αίτημα της παραίτησης, ειδικά του Νίκου Φίλη. 
Θυμίζουμε ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης 2011, είχε δηλώσει στον France 5: «Οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα ήταν κομμουνιστές, φασίστες και ηλίθιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου