Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Κυριακοταξίτες

Κυριακοταξίτες

Καρτερός Θανάσης
"Αστυνομικό ματσούκι ζητάει από την άλλη μεριά και η Ν.Δ. Η ανομία επεκτείνεται, αναφώνησε ο Κυριάκος. Και δεν εννοούσε τη Siemens, ούτε τον Σκλαβούνη, ούτε τα φέσια του "Κήρυκα", ούτε τα φέσια των βαρόνων, ούτε τις λίστες, ούτε το παραδικαστικό. Εννοούσε τα Εξάρχεια, και εν συνεχεία πήρε την πάσα που του έδωσαν οι εν λόγω ακτιβιστές για να ανεβεί στα κεραμίδια του νόμου και της τάξης. Και να στείλει μια διμοιρία βουλευτές του στον Τόσκα να διαμαρτυρηθούν για την ανομία στο ΑΠΘ."

Δεν ξέρω αν είναι δικά σας, πάντως δικά μου ξαδέλφια δεν είναι οι ακτιβιστές του no border camp, που έχουν προκαλέσει ταραχή στη Ν.Δ. Αφού κατασκήνωσαν με το έτσι θέλω στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, έσπασαν την πόρτα, όπως γράφτηκε, του κτηρίου για να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες, έκαναν παρεμπιπτόντως κάποιοι από αυτούς καλοκαιρινή και μια αίθουσα του δημαρχείου, αν πιστέψουμε τις καταγγελίες του δήμου. Σαν να το προσκαλούν και να το προκαλούν το αστυνομικό ματσούκι, ε;

Αστυνομικό ματσούκι ζητάει από την άλλη μεριά και η Ν.Δ. Η ανομία επεκτείνεται, αναφώνησε ο Κυριάκος. Και δεν εννοούσε τη Siemens, ούτε τον Σκλαβούνη, ούτε τα φέσια του «Κήρυκα», ούτε τα φέσια των βαρόνων, ούτε τις λίστες, ούτε το παραδικαστικό. Εννοούσε τα Εξάρχεια, και εν συνεχεία πήρε την πάσα που του έδωσαν οι εν λόγω ακτιβιστές για να ανεβεί στα κεραμίδια του νόμου και της τάξης. Και να στείλει μια διμοιρία βουλευτές του στον Τόσκα να διαμαρτυρηθούν για την ανομία στο ΑΠΘ.

Η εικόνα -την είδαμε πολλές φορές και θα την ξαναδούμε- είναι η εξής: από τη μια, ομάδες των ούλτρα ξεπερνούν τα όρια για να πέσει το ματσούκι και να ξεσκεπαστεί η «αυταρχική» κυβέρνηση. Από την άλλη, το κόμμα της τάξης -μεταξύ μας, της πιο πλούσιας τάξης- ωρύεται απαιτώντας ματσούκι. Γύρω - γύρω όλοι και στη μέση ο Τόσκας, εν ολίγοις. Οι μεν προκαλούν για να στείλει τα ΜΑΤ, οι δε τον εγκαλούν γιατί δεν τα στέλνει. Κι αφού δεν πλακώνει κόσμο η Αστυνομία, επεκτείνεται η ανομία.

Έλα τώρα εσύ στη θέση του. Φίδι να σε τσιμπήσει, ή γάιδαρος να σε κλωτσήσει, που λέγαμε πιτσιρικάδες. Ωστόσο ο Τόσκας δείχνει να το έχει πιάσει το νόημα: Στέλνω τα ΜΑΤ να επιβάλουν την τάξη σημαίνει ότι ανοίγω την πόρτα σε μια πολύ πιο επικίνδυνη αταξία. Στην αταξία που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα αστυνομικών και πολιτών. Ή στην αταξία που θέτει σε κίνδυνο ζωές. Εξ ου και μια δημοκρατική κυβέρνηση οφείλει να το σκεφτεί εκατό φορές πριν καταφύγει στην καταστολή.

Από περιέργεια: Πώς οι Κυριακοταξίτες ξύπνησαν τώρα, και δεν μας διαφώτισαν για τα κακά της ανομίας, ή δεν έκαναν κάποιο διάβημα, όταν ας πούμε δολοφονήθηκε ο Φύσσας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου