Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Αμβρόσιος μαινόμενος: «Όργανο του διαβόλου ο Φίλης»!

Αμβρόσιος μαινόμενος: «Όργανο του διαβόλου ο Φίλης»!

Χρήστος Κάτσικας
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Νέο «κήρυγμα αγάπης» με τίτλο «Θεομάχοι και Χριστομάχοι Υπουργοί και Πανεπιστημιακοί καθηγητές βάλθηκαν να γκρεμίσουν την Ελληνορθόδοξη Ελλάδα μας», έκανε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.
Σε νέο κείμενο του, στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο γνωστός για τις απόψεις του Μητροπολίτης, επιτίθεται για μια ακόμη φορά εναντίον του υπουργού Παιδείας και γνωστών πανεπιστημιακών καθηγητών χαρακτηρίζοντάς τους θεομάχους, χριστομάχους, όργανα του διαβόλου και νεομπολσεβίκους.

Σύμφωνα με τον Αμβρόσιο, ο «πρώτος Θεομάχος» είναι ο υπουργός της Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος «κατά τη διάρκεια της θητείας του σκοπό του έχει βάλει να ανατρέψει τα πάντα ως προς τό μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία».
«Αυτό, λοιπόν, επιδιώκει», σύμφωνα με τον μητροπολίτη, «ο πρώτος Χριστομάχος, ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης! Θέλει, για να χρησιμοποιήσω τη λαϊκή έκφραση, “να μας αλλάξει την πίστη”»!
Και συνεχίζει: 
«Κατά την ταπεινή μας γνώμη όλοι αυτοί -και όσοι πράττουν τα παρόμοια-, τελικά, συνειδητά ή ασυνείδητα, είναι όργανα του Διαβόλου! Εργάζονται πυρετωδώς για να εδραιωθή το Κράτος του Αντιχρίστου στην Ελληνική Κοινωνία... Όλοι αυτοί είναι εργάτες του ψεύδους και της απάτης! 
«Όργανα του Διαβόλου! Καθώς από τα γεγονότα αποδεικνύεται, τελικά οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει την θεία Χάρη, που έλαβαν διά του χριστιανικού Βαπτίσματος! Είναι απο-χριστιανισμένοι...
«Αυτή είναι η πραγματικότης... Έτσι όμως, ως τέκνα του Διαβόλου, είναι καταραμένοι!»
Όσοι, βέβαια, παρακολουθούν τα κηρύγματα αλλά και τα γραπτά του Αμβρόσιου δεν εκπλήσσονται, καθώς ο Μητροπολίτης μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες κατάρες.
Για παράδειγμα πριν από τρεις περίπου μήνες ο Αμβρόσιος μιλώντας στους πιστούς το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής κραύγαζε: 
«Να σαπίσει το χέρι του υπουργού Παιδείας αν υπογράψει διάταγμα για την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και να γίνει πέτρα, που θα τρυπήσει το στομάχι αυτών που θα φάνε κρέας».
Τον Μάρτιο που μας πέρασε, με αφορμή το μήνυμα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, είχαμε νέο ξέσπασμα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. 
Με βαρείς χαρακτηρισμούς στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Αμβρόσιος έγραψε:
«Ο άνθρωπος δεν είναι μόνον ανιστόρητος! Φαίνεται, ότι είναι και… αγράμματος! Άρα ακατάλληλος, για να μη είπω επικίνδυνος, για τον τομέα της Παιδείας... Αγωνίζεται για να ξερριζώση τόσο την πρός τον Θεό πίστη, όσο και την εθνική συνείδηση από τις καρδιές της μαθητιώσης νεολαίας». 
Και συνέχισε ακάθεκτος: 
«Κύριε Υπουργέ, είσθε ανάξιος για τη θέση αυτή. Σας καλώ να παραιτηθήτε! Ξαναγυρίστε στη θέση σας ως Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΑΥΓΗ και απ΄ εκεί να πολεμάτε την Ορθοδοξία και την Ελλάδα».
Τον Ιούνιο του 2015 ο Μητροπολίτης μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο ενημερώνει το Νίκο Φίλη ότι «η αθεΐα κρίθηκε στο Παραπέτασμα» και τον καλεί να ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά του και να «εξέλθει από το σκοτάδι της άγνοιας».

Ποιος είναι ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης

Στα 78 του χρόνια ο Αμβρόσιος (γεννημένος στις 22 Ιουλίου 1938), ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης, βρήκε την ευκαιρία να υμνήσει τη Χρυσή Αυγή και τα πρωτοπαλίκαρά της. 
Να τους νουθετήσει, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν σε «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη» και «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα». 
Να ψέξει τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο, που στηλίτευσε την εγκληματική δράση των νοσταλγών του χιτλερισμού.
Γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας», ο Καλαβρύτων, πολύ καιρό πριν από την απενοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, έκανε τα πάντα για να διατηρήσει τη φωνή της ζωντανή. 
Άλλωστε, όπως έχει αποκαλυφθεί, οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, στη διάρκεια της δικτατορίας (υπηρέτησε επί μία δεκαετία ως Πρεσβύτερος στο Σώμα της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, ως Ιεροκήρυκας του Σώματος).
Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την περίοδο που ήταν «προϊστάμενος» της θρησκευτικής υπηρεσίας των χωροφυλάκων, υπηρεσία που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας.
Το 1976 όταν ο Αμβρόσιος εκλέγεται τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου και γίνεται αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, προκαλεί σάλο με τον χειροτονητήριο λόγο του όταν απευθυνόμενος σε αστυνομικούς που είχαν καταδικασθεί για βασανισμούς στα χρόνια της δικτατορίας απευθύνει «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου