Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

«Εντάξει, τίποτα το σημαντικό δεν έγινε σήμερα»,σχολιάζει σκωπτικά το Μαξίμου για τη στάση των ΜΜΕ

Σχολιάζει σκωπτικά το Μαξίμου για τη στάση των ΜΜΕ

 «Εντάξει, τίποτα το σημαντικό δεν έγινε σήμερα»

Σειρά στοιχείων που πιστοποιούν την ετοιμότητα, την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό μετά από αρκετές δεκαετίες, παραθέτουν πηγές της κυβέρνησης, και σχολιάζουν με σκωπτική διάθεση αναφορικά με τη στάση ΜΜΕ απέναντι σε αυτό το γεγονός, ότι «εντάξει, τίποτα το σημαντικό δεν έγινε σήμερα…».
Συγκεκριμένα, οι πηγές της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι:
-Όλα τα σχολεία έχουν ανοίξει στην ώρα τους (πλην Θάσου, που παραμένουν κλειστά σήμερα και αύριο λόγω της πυρκαγιάς που έπληξε το νησί)

-Άνοιξαν σε όλη την περιφέρεια και στην παραμεθόριο, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα χωριά.
-Όλα τα βιβλία – 24 εκατομμύρια τόμοι- έχουν σταλεί στα σχολεία από τον Ιούλιο(«βιβλία Κανονικά και όχι φωτοτυπίες…», όπως σχολιάζουν).
-Για πρώτη φορά έχουν γίνει τόσες πολλές προσλήψεις αναπληρωτών τόσο νωρίς.Συνολικά θα προσληφθούν 20.800 αναπληρωτές ως το τέλος του μήνα.
-Έχουν καλυφθεί πρώτες από όλες, οι ανάγκες σε καθηγητές στον πολύ ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής, όπως ορίζει και ο νόμος. (Αλλά δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα).
-Στην Ειδική Αγωγή έχουν δημιουργηθεί 20% περισσότερα Τμήματα Ένταξης από πέρσι, λειτουργούν 23 νέα Σχολεία, καθώς και 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. Έχουν ενισχυθεί τα σχολεία με Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό για ΑμΕΑ (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί). Έτσι, διπλασιάζεται ο αριθμός των γενικών σχολείων όπου τα παιδιά θα μπορούν να έχουν εξειδικευμένη παράλληλη στήριξη. Δημιουργήθηκε νέος τύπος Ειδικού Επαγγελματικού Σχολείου, με φοίτηση 8 χρόνων, για να μπορούν τα παιδιά αυτά να εργάζονται και να διαφυλάσσεται η αυτοεκτίμησή και η αυτοπεποίθησή τους.
-Έχει γενικευθεί το Ολοήμερο Σχολείο. (Από το 1/3 των δημοτικών, που λειτουργούσαν ως ολοήμερα μέχρι πέρσι). Όλα τα σχολεία θα μπορούν να λειτουργούν ως ολοήμερα, με κοινό πρόγραμμα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η διδασκαλία Αγγλικών.
-Φέτος, έχουμε περισσότερα τμήματα νηπιαγωγείων.
-Επεκτείνεται, φέτος σε όλη τη χώρα το Πρόγραμμα Εκμάθησης Κολύμβησης για παιδιά Δημοτικού, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία που απέχουν ως 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήριο.
-Λειτουργεί πρόγραμμα δημιουργίας Τμημάτων Υποδοχής Παιδιών Προσφύγων στα σχολεία, για την ένταξη τους στο εκπαιδευτικό σύστημα. 800 επιπλέον αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα απασχοληθούν εδώ.
-Ψηφίστηκε νόμος που επαναφέρει τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και διασφαλίζει ξανά ένα προστατευτικό πλαίσιο απέναντι σε αυθαιρεσίες για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.
-Έχει καταργηθεί από πέρσι ο αποκλεισμός των παιδιών των ΕΠΑΛ από τα Πανεπιστήμια και διασφαλίσαμε πως στον χρόνο της εργασιακής άσκησής τους θα έχουν πλήρη δικαιώματα.
Δεν πρέπει να παραληφθεί επίσης, πως η έναρξη της σχολικής χρονιάς «συνάντησε» ήδη αναρτημένη την εξεταστέα ύλη των μαθημάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που θα διενεργηθούν το 2017 για τους αποφοίτους Γ’ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και τους αποφοίτους Δ’ τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

http://www.altsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου