Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ

Κυμπιζής Χρήστος
Το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν απασχολούσε την επικαιρότητα η απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας, το πρόσωπο των ημερών θα ήταν δίχως άλλο η νέα υπουργός Εργασίας, η οποία αναλαμβάνει το κρισιμότερο χαρτοφυλάκιο εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης.

Η αντίδραση του συστήματος, παρότι αναμενόμενη, αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά αισχρή. Τα σεξιστικά σχόλια στα social media από τους δήθεν εκπροσώπους του καθωσπρεπισμού έδιναν και έπαιρναν. Είναι οι ίδιοι που έκαναν παρόμοια σχόλια για την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Οι ίδιοι που σχολιάζουν τα μαλλιά της Σίας Αναγνωστοπούλου και που ταυτίζουν τη Θεανώ Φωτίου με τα γεμιστά. Αυτοί που δεν ντράπηκαν να χλευάσουν τον Νίκο Φίλη για τα κιλά του ή για το πρόβλημα της υγείας του. Το κατεστημένο που πολεμάει με νύχια και με δόντια καθετί καινούργιο και προοδευτικό, δείχνει και πάλι το πραγματικό του πρόσωπο.

Άλλοι είπαν ότι δεν έχει ένσημα. Ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ. Ίσως γι' αυτούς το να είναι κάποιος στην επιστημονική ομάδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ή στη διαπραγματευτική ομάδα του υπουργείου Εργασίας δεν είναι πραγματική δουλειά. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στα πτυχία ή στα διδακτορικά της Έφης. Άλλωστε, ο λαός θα την κρίνει για την αποτελεσματικότητά της στο υπουργείο, όχι για το βιογραφικό της.

Άλλοι μίλησαν για την απειρία της. Μήπως όμως δεν ήταν άπειρος ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κλήθηκε από τον ελληνικό λαό να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά, στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας του; Μήπως δεν ήταν άπειροι οι αριστεροί βουλευτές και υπουργοί που διαπραγματεύονται εδώ και δύο χρόνια με τους κυνικούς εκπροσώπους του παγκόσμιου καπιταλισμού;

Η Έφη Αχτσιόγλου στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμβολίζει το νέο, το φρέσκο, το ριζοσπαστικό. Συμβολίζει τους ανθρώπους που δεν διορίστηκαν στην πολιτική επειδή έτσι πρόσταζε η οικογενειακή τους παράδοση. Συμβολίζει τη νέα γενιά, που με τις ιδέες της, τις σπουδές της και τους κινηματικούς της αγώνες θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα από το τέλμα της κρίσης. Είναι η προσωποποίηση της σύγχρονης Αριστεράς, η οποία βασίζεται στον ενθουσιασμό και στο αίσθημα δικαίου των νέων ανθρώπων για να αλλάξει τον κόσμο.

«Μα καλά, θα εμπιστευτούμε μια κοπέλα 31 χρόνων να διαχειριστεί τις τύχες των εργασιακών μας δικαιωμάτων;» Και θα την εμπιστευτούμε και θα τη στηρίξουμε και κάτι μου λέει πως θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους...



Χρήστος Κυμπιζής, δημοσιογράφος, αν. συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου