Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Novartis, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης

 Novartis, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Σήμερα είναι η Novartis, χθες ήταν η Siemens ή η ThyssenKrupp με τα υποβρύχια που έγερναν και καμιά δεκαριά ακόμα πολυεθνικές… γερμανικές ως επί το πλείστον, εταιρείες.

Αύριο θα είναι κάποια άλλη, που θα «προσλάβει» πολιτικούς «υπαλλήλους» από τα δύο -πρώην- μεγάλα κόμματα και τα καινούργια υβρίδια του συστήματος που φτιάχνονται τώρα στα εργαστήρια της διαπλοκής, με τα ίδια υλικά.

Αυτές ακριβώς είναι οι πρακτικές, που μαζί με την υπερτιμολόγηση έργων των εγχώριων νταβατζήδων, τα εκατοντάδες οικονομικά σκάνδαλα, την απουσία στρατηγικής στη δημόσια διοίκηση και τις ορδές γαλάζιων και πράσινων παιδιών οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Κανείς όμως από το «μέτωπο της λογικής» δε μιλάει για αυτό! Κανείς δεν ποσοτικοποιεί τα δεκάδες δισεκατομμύρια που χάθηκαν στα σκοτεινά σοκάκια της διαπλοκής και που τα πληρώνει τώρα ο Έλληνας φορολογούμενος.

Αντιθέτως, έβαλαν από νωρίς στο «στόχαστρο» του κοινωνικού αυτοματισμού, τον τυροπιτά που δεν έδινε απόδειξη, τους αγρότες, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους συμβασιούχους, τους μικρούς επιχειρηματίες, τους ταβερνιάρηδες, τους φαρμακοποιούς, εσένα, εμένα… μέχρι που δεν είχε μείνει κανένας στο απυρόβλητο. Όλοι φταίγαμε από λίγο.

Πάμε πάλι -και θα το επαναλάβουμε όσο χρειαστεί- γιατί υπάρχουν παιδάκια στην τάξη που δεν καταλαβαίνουν: Επί 40 χρόνια, η ίδια συμμορία -με εναλλαγή χρωμάτων- έκανε πλιάτσικο στο δημόσιο, έδινε πλαστά πτυχία και ακόμα πιο πλαστά στοιχεία, χάριζε δισ. στις πολυεθνικές και τους ημέτερους, αναδιένειμε μέσω του Χρηματιστηρίου τον πλούτο, ενώ διόγκωνε συνειδητά το χρέος. Συγχρόνως, η ίδια εγκληματική οργάνωση, μιλούσε για ανάπτυξη, για Ολυμπιακούς αγώνες και για «ισχυρή Ελλάδα μέσα στο Ευρώ».

40 χρόνια εγκληματούσαν και μετά, μόλις άρχισε να φαίνεται το «έργο» τους, μιλούσαν για τις δύσκολες εποχές που έρχονται… γιατί; γιατί μπορούσαν!

Σε έδειχναν με σηκωμένο το δάχτυλο, γελούσαν και ούτε οι ίδιοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τύχη τους… που τους πίστεψες και είσαι έτοιμος να τους πιστέψεις ξανά.

*** Στις δύσκολές αυτές ώρες που περνάνε οι πολυεθνικές στη χώρα μας, τα λόγια του Ομήρου στην Ιλιάδα ηχούν πιο επίκαιρα από ποτέ… «Εις Νεοδημοκράτης άριστος, αμύνεσθαι περί Novartis«!



*** Ώπα παιδιά, επειδή είναι πολλοί οι πολιτικοί που εμπλέκονται στο θέμα. Μήπως να τον πούμε τον δρόμο κατευθείαν «Οδός Νοβάρτις» να τελειώνουμε;

*** Απ’ ότι μαθαίνω πάντως, θα είναι κάθετη της Παπασταύρου και παράλληλη με Χριστοφοράκου, Σκλαβούνη, Μαρτίνη, Siemens και Κήρυκα Χανίων… γωνία!

***Ένταλμα σύλληψης λέει για τον πρόεδρο της Samsung που είναι εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο με μίζες. Δε με αφορά, ούτε θέλω να βάζω ιδέες, αλλά η ΝΔ ψάχνει ανθρώπους από την αγορά για να στελεχώσει το ανθρώπινο δυναμικό της.

Και μη ξεχνιόμαστε… ΝΔ, το κόμμα της αριστείας. Πιο «αριστεία», πεθαίνεις:


ΥΓ. Αδυνατούν να καταλάβουν οι νεοφιλελέυθεροι ταλιμπάν του Κούλη και οι δημοσιογράφοι – «υπάλληλοι», πως δε χρειάζεται να είσαι ΣΥΡΙΖΑ (που και αυτός νεοφιλελεύθερες πολιτικές εφαρμόζει. Αναγκαστικά ή όχι, δεν έχει σημασία όταν οι άνθρωποι υποφέρουν) για να γελάς με το διεφθαρμένο τσίρκο, που έχει μετατρέψει τη ΝΔ, ο αδερφός της Ντόρας. Κρίνουν βέβαια εξ ιδίων τα αλλότρια. Αυτό ξέρουν… την αυλοκολακεία, το συμφέρον και την αλληλεξάρτηση… αυτό ήξεραν πάντα άλλωστε!

ΥΓ 2. Για τα ορφανά του Σημίτη που επιστρέφουν σα ζόμπι από τους πολιτικούς τους «τάφους»… στο επόμενο επεισόδιο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου