Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

«Κύριε Μητσοτάκη είστε κληρονόμος της διαπλοκής» - «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν φάει μόνο από τις τράπεζες 400 εκ. ευρώ» (Video)

«Κύριε Μητσοτάκη είστε κληρονόμος της διαπλοκής» - «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν φάει μόνο από τις τράπεζες 400 εκ. ευρώ» (Video)

«Πρώτη φορά μια κυβέρνηση αποφασίζει να μην συμβιβαστεί και να συγκρουστεί (με την διαπλοκή)» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

«Δεν είναι μόνο οι πολίτες που θα μάθουν, αλλά και η Δικαιοσύνη που θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και ευθύνες που εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών» επισήμανε ο πρωθυπουργός. 


«Από το πόρισμα της Εξεταστικής προκύπτει ότι τα ΜΜΕ χρωστούν στις τράπεζες, 1,3 δισ. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά είνα δανεικά και αγύριστα. Ο γιος του κ. Ψυχάρη -όχι αυτός που είχατε βουλευτή σας- (είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ) είπε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι τα δάνεια αυτά δόθηκαν με "αέρα"» υπενθύμισε ο πρωθυπουργός. 

«Ο χαρισματικός δανεισμός συντελέστηκε και κορυφώθηκε στην εποχή της κρίσης. Οι τράπεζες πετούσαν λεφτά από το παράθυρο για να δανείζουν χρεωκοπημένα ΜΜΕ για να στηρίζουν τις πολιτικές σας» είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. 




«Το να δίνει η τράπεζα χρήματα γνωρίζοντας ότι θα τα χάσει είναι παράνομη συνδιαλλαγή και γι αυτόν που τα δίνει και γι αυτόν που τα παίρνει. Αυτή η παράνομη συνδιαλλαγή κάτι εξαγόραζε, το τι εξαγόραζε, θα φανεί όταν βάλουμε δίπλα και τα δάνεια στα κόμματα» ανέφερε στην συνέχεια.

«Η φούσκα έχει σκάσει και πολλοί εκδοτικοί όμιλοι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, ενώ πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή τα μεγάλα αφεντικά και τα "βαριά" δημοσιογραφικά ονόματα έχουν βρει χρήματα για "δέκα ζωές"».

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν φάει -μόνο από τις τράπεζες- 400 εκ. ευρώ. Τα δάνεια αυτά δόθηκαν με εγγύηση τις μελοντικές κρατικές ενισχύσεις. Κανείς τραπεζίτης δεν ρώτησε πως θα διασφαλίσει τα δάνεια που έδινε. Και κάνετε ότι δεν τρεχει τίποτε για όλα αυτά. Σας έχει περάσει ποτέ απο το μυαλό ότι είναι χρήματα του ελληνικού λαού και πρέπει να επιστραφούν;» είπε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


«Το 2013 περάσατε μια τροπολογία που έδινε ασυλία στους τραπεζίτες για τα εκατομμύρια που σας είχαν δώσει. Περάσατε την τροπολογία γιατί αν δεν βρίσκατε τρόπο να εξουδετερώσετε το πόρισμα Καλούδη κινδυνεύατε με ηθική αυτουργία» σχολίασε ο πρωθυπουργός.

"Η κρίση στον Τύπο είναι τα απόνερα της πολιτικής κρίσης είπε αναφερόμενος στην υπόθεση του ΔΟΛ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως " θα ήταν ευχής έργο να υπάρξει καινούργιος ιδιοκτήτης και ρύθμιση των χρεών . Σας κάλεσα να βρούμε λύση για να σωθούν οι θέσεις εργασίας και αρνηθήκατε. Δημιουργείτε την εντύπωση ότι προτιμάτε να κλείσει το συγκρότημα παρά να βρεθεί νέος ιδιοκτήτης που δεν θα μας τεμαχίζει κάθε μέρα και δεν θα ζητά από τους δανειστές να σκληρύνουν τη στάση τους. Θέλω εκ νέου να σας καλέσω αν έχετε κάποια λύση να την προτείνετε. Εμείς θα είμαστε εδώ".Τέλος αναφερόμενος στις ρυθμίσεις των δανείων του Κήρυκα Χανίων ο πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Κ.Μητσοτάκη "κληρονόμο της διαπλοκής".

ΔΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου