Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ερωτηματολόγια στο απόσπασμα

Ερωτηματολόγια στο απόσπασμα

Αντα Ψαρρά
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Γενικευμένα πυρά δέχτηκε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ερωτηματολόγιο που διένειμε σε νεολαίους οπαδούς του κόμματος, στο πλαίσιο της έρευνας για το κοινωνικό προφίλ τους και με αφορμή το προγραμματισμένο συνέδριό της.
Άπαντες ξεσηκώθηκαν όχι κατά μίας πράξης ή έστω άποψης αλλά κατά μίας ερώτησης ενός ερωτηματολογίου (!) προκειμένου να αποδείξουν ότι η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει τη βία.
Η Ν.Δ. ζητά μάλιστα παρέμβαση του πρωθυπουργού. Ο ερωτώμενος καλείται να απαντήσει στο:
«Δεν θα υποστήριζα ούτε θα συμμετείχα ποτέ. Θα υποστήριζα, θα συμμετείχα, έχω συμμετάσχει και θα το κάνω στο μέλλον σε αντισυμβατικές, ακτιβιστικές δράσεις, π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες».

Ακολούθησαν ανακοινώσεις

► Νεολαία ΠΑΣΟΚ: «Σε αυτή την κατάσταση η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αντί να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο και να προτείνει λύσεις στα προβλήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνησή της ψάχνει συνενόχους σε πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου που βαφτίζει ακτιβισμό. Ο “ακτιβισμός της κλοπής” είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα. Δεν είναι αυτό που ονειρεύεται και αξίζει κάθε νέος, προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης της πατρίδας μας».
► Ν.Δ.: «Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ το αδύνατο και το παράνομο γίνεται κανονικό. Σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, σε κάθε λογικό άνθρωπο προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ερωτηματολόγιο της Νεολαίας του. Εκεί παρουσιάζονται ως αποδεκτές εναλλακτικές συμπεριφορές, αλλά και μια σειρά προκλητικές και παράνομες πράξεις».
► Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτή είναι η δημοκρατία τους που θέλει να στοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει έρευνες, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνονται οι θέσεις της οργάνωσής μας, ενώ δεν απευθύνεται καν στα μέλη μας».
Επικοινωνήσαμε με στελέχη της Νεολαίας απευθύνοντάς τους δύο ερωτήματα:
Ποιος ήταν ο σκοπός της έρευνας και εάν εκ των υστέρων, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, κρίνουν άστοχη τη διατύπωση της συγκεκριμένης ερώτησης.
«Έχουμε έναν ανοιχτό και δημόσιο διάλογο ενόψει του Συνεδρίου συγκρότησης της Νεολαίας.
Ο στόχος του ερωτηματολογίου, που ολοκληρώθηκε από επιστήμονες ερευνητές, είναι το να διερευνήσουμε τις τάσεις της σημερινής νέας γενιάς μέσα στην εποχή της οικονομικής κρίσης, τις απόψεις της απέναντι σε υπαρκτά κοινωνικά φαινόμενα κ.λπ.
Δεν εκφράζει προφανώς τις θέσεις μας, που είναι διατυπωμένες σε όλα μας τα κείμενα. Για παράδειγμα, ενώ εμείς έχουμε θέση υπέρ της δημόσιας παιδείας και κατά της θανατικής ποινής, εντούτοις ερωτώνται οι νέοι για την άποψή τους στο να ιδρυθούν ιδιωτικά ΑΕΙ ή στο θέμα της θανατικής ποινής.
Δεν είναι λάθος το ερώτημα για τον ακτιβισμό, κυρίως όταν ο ακτιβισμός σε καμιά περίπτωση δεν έχει αποκλειστικά θετικό πρόσημο.
Είναι γνωστό ότι εγκληματικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή ονομάζουν ακτιβισμό τις παράνομες δράσεις τους».
Η ποινικοποίηση ενός ερωτηματολογίου είναι από μόνη της ανεξήγητη και απαράδεκτη.
Άραγε πώς θα ένιωθε ο καθηγητής Μαραντζίδης για την έρευνα που διενήργησε η ΔιαΝόεσις αν με αφορμή την ερώτηση για το αν πολύ, λίγο ή καθόλου συμπαθούμε τους Εβραίους, έβγαιναν την επομένη ανακοινώσεις με τον ισχυρισμό ότι ο καθηγητής είναι αντισημίτης;
Είναι προφανής ο λόγος που εντελώς άδικα και προσχηματικά προσάπτεται στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ η κατηγορία για «τάση» στην παρανομία και ευνόητο γιατί τις «καταγγελίες» υιοθέτησαν τα στρατευμένα ΜΜΕ.
Παρόμοια προπαγάνδα κατά της Αριστεράς καταγράφεται εδώ και δεκάδες χρόνια ενώ πιάνεται ακόμα και σήμερα αυτή η προπαγάνδα από τα μαλλιά της προκειμένου να θεμελιώσει μια νέα εμφυλιοπολεμική θεωρία.
Ερωτηματολόγιο νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Η γαλάζια νεολαία

Μια όμως και όλοι θυμηθήκαμε τα παλιά, θυμίζουμε κι εμείς εδώ μια ιστορία της Νεολαίας της Ν.Δ. όχι με αφορμή ένα απλό ερωτηματολόγιο αλλά τις οδηγίες της ίδιας της οργάνωσης για τις φοιτητικές εκλογές.
«Γύρω στις 12.00 υπολογίζουμε πόσοι έχουν ψηφίσει ΔΑΠ ώς εκείνη την ώρα. Για όσους δεν έχουν έρθει αρχίζουν τηλεφωνήματα από τους κινητοποιητές που έχουν χρεωθεί αυτούς τους ψηφοφόρους.
Δεν ψηφίζουμε ποτέ μόνοι μας και πρωί, αλλά μαζί με παρέες αμφιταλαντευομένων. Δεν δημιουργούμε ένταση χωρίς ιδιαίτερο λόγο (!).
Ελέγχουμε σχολαστικά τα στοιχεία όσων δεν ψηφίζουν ΔΑΠ (!) για να αποφευχθούν διπλοψηφίες και πλαστοπροσωπίες από άλλες παρατάξεις.
Καλό είναι την καταμέτρηση να την αναλάβει εκπρόσωπός μας, ώστε να μη σκίζονται ψηφοδέλτια κατά το άνοιγμα του φακέλου.
Εννοείται ότι μπορούμε με τρόπο διακριτικό να κάνουμε κάτι τέτοιο στα ψηφοδέλτια των άλλων παρατάξεων (κυρίως της ΠΑΣΠ).
ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαρροή του καταλόγου σε άσχετους, συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα (καταγγελίες, ξύλο κ.λπ.)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου