Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ο δούρειος ίππος

Ο δούρειος ίππος

Δεν υπάρχει Ελληνας που να μη γνωρίζει ότι όλη η πολιτική της Ν.Δ. συμπυκνώνεται στην απαίτηση για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Είναι, μάλιστα, τέτοια η συχνότητα με την οποία διατυπώνεται αυτό το αίτημα, που έχει καταντήσει ανέκδοτο.

Ομολογουμένως, θα άξιζε τη διακωμώδηση αν δεν υπήρχαν ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα στα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να τοποθετηθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ανεξαρτήτως του σε ποιον αρέσει και σε ποιον όχι, η κυβέρνηση είναι αυτή που διαπραγματεύεται με τους δανειστές το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και αυτή είναι που θα την κλείσει. Μόνο που, με απαίτηση των δανειστών, η όποια συμφωνία θα περιλαμβάνει μέτρα για μετά το 2019 και με απαίτηση της ελληνικής πλευράς θα περιλαμβάνει και μια σειρά αντίμετρα που θα εξισορροπούν τις συνέπειες.

Δεν γνωρίζουμε πώς θα καταλήξει η διαπραγμάτευση, το βέβαιο όμως είναι ότι μέτρα θα υπάρξουν. Ο χρονικός ορίζοντας της εφαρμογής τους ξεπερνάει τη θητεία της σημερινής κυβέρνησης, πράγμα που σημαίνει πως η κυβέρνηση που θα τα εφαρμόσει μπορεί να μην έχει τη σημερινή κομματική σύνθεση, αλλά μια εντελώς διαφορετική.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πολύ απλά ότι ο πιο δημοκρατικός τρόπος θα ήταν αυτά τα μέτρα να ψηφιστούν με τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή της πιθανής αυριανής κυβέρνησης που θα κληθεί να τα εφαρμόσει.

Η Ν.Δ. διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να δώσει θετική ψήφο σε όποιο πακέτο μέτρων και αντιμέτρων φέρει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα ο αρχηγός της έχει δηλώσει ότι το κόμμα του, ως κυβέρνηση, θα εφαρμόσει όποια μέτρα ψηφιστούν από την τωρινή Βουλή!

Ουσιαστικά η Ν.Δ. αναδεικνύεται στον καλύτερο σύμμαχο των δανειστών και στον δούρειο ίππο τους μέσα στη χώρα. Δεν δίνει καμία στήριξη στην κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και ταυτόχρονα βεβαιώνει τους δανειστές πως όποια κι αν είναι η συμφωνία, αυτή θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Τους ανοίγει δηλαδή ακόμη περισσότερο την όρεξη για παράλογες απαιτήσεις, ενώ κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα που... δεσμεύεται ότι θα εφαρμόσει!

Αυτή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που ζητεί την ψήφο του ελληνικού λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου