Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Εικόνα με παράσιτα

Εικόνα με παράσιτα

Δημήτρης Κανελλόπουλος, Σωτήρης Μανιάτης
Άναψαν για τα καλά τα αίματα τις τελευταίες μέρες στο θέμα της αδειοδότησης, καθώς όπως φαίνεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς... εκπέμπουν σε τελείως διαφορετικές «συχνότητες» για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας σε πρώτην φάση. Αλλά σε διαφορετικά μήκη κυμάτων εκπέμπουν όπως όλα δείχνουν και οι διάφοροι εμπλεκόμενοι στο συγκεκριμένο θέμα (Digea, ΕΕΤΤ, ΕΡΤ, καθηγητές κ.ά.)
Οι περισσότεροι ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει να επισπευσθεί η διαδικασία. Αλλά στο πώς, με ποιο τρόπο και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, οι απόψεις διίστανται. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν η συζήτηση οδηγείται στο πόσα κανάλια χωρά κάθε πολυπλέκτης, πόσους πολυπλέκτες θα έχει προσεχώς η χώρα, τι θα γίνει με τη νέα τεχνολογία και τελικά πόσες άδειες θα δοθούν και πότε;
Ο Ν. Παππάς έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, εμφανώς... εκνευρισμένος, απέστειλε νέα επιστολή (η δεύτερη μέσα σε ένα πεντάμηνο) στα μέλη του ΕΣΡ, με την οποία ζητά συγκεκριμένο χρόνο μέσα στον οποίο θα διατυπώσει τη γνώμη του για τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών και την τιμή εκκίνησής τους, αναλυτικό χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης προκήρυξης διαγωνισμού, καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφίων, διενέργειας διαγωνισμού και χορήγησης αδειών, ενώ ανοίγει και το θέμα των ραδιοφωνικών αδειών.
Κι αυτό διότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από το συμβούλιο αφού πιάνουμε καλοκαιράκι κι ακόμα η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει...

Αγονες υποσχέσεις

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης επισήμανε προ ημερών ότι η ανεξάρτητη Αρχή, που έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει 12 διασκέψεις για το θέμα της αδειοδότησης, έχει προχωρήσει στα 2/3 της υπόθεσης. Υπάρχουν όμως νομικά και διαδικαστικά κωλύματα, καθώς το ΕΣΡ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να καταλήξει και πάλι σε μια αδιέξοδη και άκυρη διαγωνιστική διαδικασία.
Ο κ. Μορώνης σημείωσε ακόμα ότι ενώ υπάρχουν υποσχέσεις για αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΣΡ, καθώς ο σημερινός δεν επαρκεί στο ελάχιστο για να προχωρήσει σε διάφορα θέματα, αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.
Για την ώρα, δεν έχει περάσει και τροπολογία από την κυβέρνηση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα απόσπασης προσωπικού, από άλλες υπηρεσίες, που χρειάζεται το ΕΣΡ αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τη μισθοδοσία του. Με την τροπολογία θα μπορούν να γίνονται οι αποσπάσεις και οι μισθοί του προσωπικού να καταβάλλονται από τις υπηρεσίες απ’ όπου θα αποσπασθούν.
Ο ίδιος εκτίμησε, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ότι η διαδικασία της αδειοδότησης καναλιών εθνικής εμβέλειας θα εκκινήσει εντός του επόμενου τριμήνου και θα ολοκληρωθεί πριν από το 2017. Εκανε λόγο όμως και για έλλειμμα επικοινωνίας με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τονίζοντας: «Πρέπει να βρεθεί τρόπος να επικοινωνήσουμε και να συμφωνήσουμε σε κάποια θέματα επί της διαδικασίας.
Το υπουργείο έχει προκρίνει να βγάζει ανακοινώσεις και δεν συζητάει. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να γίνεται με δημόσιες ανακοινώσεις...». Αυτά όμως έκαναν τον Ν. Παππά να στείλει δεύτερη επιστολή στο ΕΣΡ καλώντας τα μέλη του να απαντήσουν άμεσα στα συγκεκριμένα θέματα που προαναφέραμε.

Πολυπλέκτες

Η Digea πάλι, δηλαδή οι σημερινοί καναλάρχες, ζητεί πρώτα να υπάρξει αλλαγή τεχνολογίας, να ληφθεί υπόψιν το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα που θα δοθεί στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες το 2020-2022, να ξεκαθαριστεί το θέμα των πολυπλεκτών που θα διαθέτει η χώρα και μετά να προσχωρήσει η διαδικασία.
Επιμένει στη χρήση της νέας τεχνολογίας DVB T2 που πολλαπλασιάζει τη χωρητικότητα του τηλεοπτικού φάσματος, αλλά σε κάθε περίπτωση υποστηρίζει ότι ακόμα και με τη σημερινή τεχνολογία (DVB T) χωράνε εννέα κανάλια εθνικής εμβέλειας με ταυτόχρονη εκπομπή (HD και SD) ή 12 HD σε τρεις «κατ’ ελάχιστον πολυπλέκτες»...
Την ώρα όμως που τα στελέχη της Digea ανέφεραν αυτά, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο» και την εκπομπή του Στάθη Σχινά παρουσίαζε έγγραφό της σύμφωνα με το οποίο η Digea παραδέχεται ότι με την υφιστάμενη τεχνολογία «χωρούν» μέχρι έξι κανάλια υψηλής ευκρίνειας στις συχνότητες, πριν αφαιρεθεί επιπλέον φάσμα για την κινητή.
Η χώρα μας σήμερα διαθέτει τέσσερις πολυπλέκτες για ιδιωτικά κανάλια, αλλά γίνεται συζήτηση με όμορα κράτη για να υπάρξει συντονισμός κι αυτό σύμφωνα με τον καθηγητή του ΕΜΠ Χρήστο Καψάλη, που συμμετέχει στη διαδικασία, μπορεί να οδηγήσει στο να χάσει η χώρα μας έναν εξ αυτών.

Οχι πάνω από έξι

Για έξι κανάλια εθνικής εμβέλειας υπό τις υφιστάμενες συνθήκες έκαναν λόγο και τα στελέχη της ΕΡΤ που ήρθαν επίσης σε κόντρα με τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Ρ. Μορώνη, ο οποίος επέμεινε ότι δεν συζητήθηκε με τους εμπλεκόμενους φορείς το πόσες άδειες θα δοθούν αλλά το ποια είναι η χωρητικότητα κάθε πολυπλέκτη.
Με ανακοίνωσή τους, Διονύσης Τσακνής (πρόεδρος ΕΡΤ) και Νίκος Μιχαλίτσης (γενικός διευθυντής Τεχνολογίας) τόνισαν ότι κατέθεσαν και εγγράφως τις θέσεις τους ότι ακόμα ακόμη κι αν ληφθούν υπόψη όλες οι εξελίξεις (νέες τεχνολογίες, διάθεση δεύτερου ψηφιακού μερίσματος, διεθνής συντονισμός), οι άδειες δεν μπορεί να είναι περισσότερες από έξι.
Είναι εμφανές ότι υπάρχει... δυσκολία στο να βρεθεί κοινός τόπος για την αδειοδότηση, η οποία όμως θα πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί καθώς συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από την προηγούμενη διαδικασία που ολοκληρώθηκε αλλά ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική τη μεταφορά αρμοδιότητων από το ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας τότε, αλλά αντισυνταγματική και παράνομη και τη λειτουργία των ιδιωτικών καναλιών χωρίς άδεια...

Τι περιμένει το ΕΣΡ;

Λευτέρης Κρέτσος
Του ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΡΕΤΣΟΥ
Γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
Το επικοινωνιακό σύστημα επηρεάζει άμεσα την πολιτική και οικονομική ζωή, τη διεθνή εικόνα της χώρας και τον δημόσιο διάλογο. Ο τρόπος λειτουργίας του επομένως είναι καθοριστικός για το παρόν και το μέλλον της κάθε χώρας.
Στην Ελλάδα, δυστυχώς, το μιντιακό σύστημα πάσχει από χρόνιες παθογένειες για τις οποίες ευθύνονται οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ. Στον οπτικοακουστικό τομέα, τα αποτελέσματα της κατάστασης αυτής είναι να έχουμε επιχειρήσεις που δεν είναι βιώσιμες, εργαζομένους που ζουν στην επισφάλεια και περιεχόμενο που πόρρω απέχει από το να είναι ποιοτικό.
Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν για να ρυθμιστεί το πεδίο των οπτικοακουστικών έπεσε στο κενό. Δεν ήταν άραγε στη σωστή κατεύθυνση οι πρωτοβουλίες; Δεν υπήρξαν οι «αδιάφθοροι» statesmen που θα αντιμετώπιζαν το πρόβλημα στη ρίζα του; Ή μήπως ήταν και η κοινωνία αδιάφορη, παρασυρμένη από μια επίπλαστη ευδαιμονία, καθρέφτης της οποίας ήταν η τηλεοπτική οθόνη; Πιθανόν όλα τα παραπάνω και κάποια ακόμα, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.
Σήμερα, ωστόσο, ύστερα από σχεδόν τρεις δεκαετίες ανομίας, υπάρχει πλέον και νομική και ηθική ευθύνη. Η κοινωνία έχει αφυπνιστεί. Οι εργαζόμενοι έχουν απηυδήσει. Το θεσμικό πλαίσιο έχει αλλάξει. Και θέλω να πιστεύω ότι ο τελευταίος κρίσιμος παράγοντας, οι άνθρωποι που στελεχώνουν τους θεσμούς, είναι αποφασισμένοι να το εφαρμόσουν, ειδάλλως δεν νοείται ανεξάρτητη αρχή.
Δυστυχώς, όμως, επί επτά μήνες τώρα ακούμε μόνο γκρίνιες και δικαιολογίες. Αν υπάρχει ένα πράγμα το οποίο κατέδειξε ο διαγωνισμός που διεξήγαγε η ΓΓΕΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι ότι, εάν υπάρχει βούληση, η διαδικασία της αδειοδότησης μπορεί να προχωρήσει άμεσα. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα εμπόδιο. Μπορεί η διεξαγωγή του διαγωνισμού να κρίθηκε αντισυνταγματική ως προς τη δικαιοδοσία της ΓΓΕΕ, δεν υπήρξε όμως ούτε μία φωνή που να ισχυριστεί ότι δεν έγινε σωστά.
Το ελάχιστο που περιμένει σήμερα κανείς από το ΕΣΡ είναι να κάνει το ίδιο. Το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει. Η στήριξη της πολιτείας είναι δεδομένη. Οσο καθυστερεί, δημιουργεί ένα έλλειμμα δημοκρατίας που δεν αξίζει στη χώρα μας.
ΤΟ MEGA, ΤΟ STAR, Ο «ΠΗΓΑΣΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ψίθυροι και... ρεπορτάζ για ντιλ Βαρδινογιάννη-Σαββίδη

Γράφονται πολλά αυτές τις μέρες και υπονοούνται πολύ περισσότερα, τα σίγουρα πάντως είναι ότι ο Ιβάν αγόρασε από τον Φ. Μπόμπολα το 20% του MEGA και ότι οι εργαζόμενοι του καναλιού κοντεύουν έναν χρόνο απλήρωτοι
Είναι απολαυστικά τα... ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στα media, εκείνα που αφορούν το επιχειρηματικό πεδίο και όχι το δημοσιογραφικό. Μετά την πώληση, από τον Φώτη Μπόμπολα, του 20% του ποσοστού του Mega, τα αντικρουόμενα σενάρια (υπό μορφήν ρεπορτάζ) δίνουν και παίρνουν.
Από παλαιότερη συγκέντρωση των εργαζομένων του MegaΑπό παλαιότερη συγκέντρωση των εργαζομένων του Mega | 
Κάποιοι γράφουν για συζητήσεις μεταξύ Βαρδινογιάννη και Σαββίδη με πολλές, μάλιστα, λεπτομέρειες για το deal: «Η πλευρά Βαρδινογιάννη παρουσίασε στον Ιβάν Σαββίδη τους όρους της για τη συμμετοχή του τελευταίου σε ένα εταιρικό σχήμα το οποίο θα περιλάμβανε τόσο το Mega όσο και τον Star ως ανεξάρτητο κομμάτι της συμφωνίας.
Οι όροι της πλευράς Βαρδινογιάννη είναι οι εξής: προτείνει την εξαγορά μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Star από τον Ιβάν Σαββίδη έναντι 15 εκατ. ευρώ. Επίσης, προτείνει τη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη σε εταιρικό σχήμα επί του 32% των μετοχών που διαθέτει η πλευρά Βαρδινογιάννη στην Τηλέτυπος Α.Ε. έναντι 15 εκατ. ευρώ».
Την ίδια ώρα διαβάζουμε σε άλλα ρεπορτάζ, άλλων ΜΜΕ, πως οι δύο πλευρές όχι μόνο δεν συμφώνησαν αλλά ούτε καν μίλησαν μεταξύ τους: «Δεν προκύπτει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επαφή των δύο πλευρών προκειμένου να διερευνηθούν οι εκατέρωθεν προθέσεις.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ή κάποια κοστολογημένη πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων». Ποιος μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα επομένως; Ειδικά για την πλευρά Βαρδινογιάννη.

Ανάληψη... ευθύνης

Τουλάχιστον μάθαμε ποιος είναι εκείνος που απέκτησε το 19,63% του Mega από τον Φώτη Μπόμπολα. Το ρεπορτάζ φυσικά από την πρώτη στιγμή έβγαλε το όνομα Ιβάν Σαββίδης, αλλά η επιβεβαίωση ήρθε τρεις μέρες μετά.
Την Πέμπτη το πρωί με ανακοίνωση του ίδιου του Mega: «Την απόκτηση 19.791.879 μετοχών της Τηλέτυπος Α.Ε. με δικαίωμα ισαρίθμων ψήφων, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 19,63% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, γνωστοποίησε στην εταιρεία την 24.5.2017 η κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD».
Είναι η εταιρεία με την οποία ο Ιβάν Σαββίδης συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Νωρίτερα ο Φώτης Μπόμπολας εξηγούσε με ανακοίνωσή του ότι με «αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους του Mega» έδωσε το συγκεκριμένο 20% ως μία «πρωτοβουλία άρσης του αδιεξόδου το οποίο παρατεινόταν επικίνδυνα».
Ιβάν ΣαββίδηςO Ιβάν Σαββίδης | 
Το έκανε με «προσωπικό και οικονομικό κόστος», ενώ πρόκειται για «μια αμιγώς επιχειρηματική συμφωνία, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις». Και καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπόμπολας, παραλείποντας ωστόσο να πει έστω και μία λέξη για την εταιρεία του, την «Πήγασος», που εκδίδει το «Εθνος», την «Ημερησία» κ.λπ.: «Ως μέτοχος της “Τηλέτυπος” αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Καθαρά, δημόσια και χωρίς σκοπιμότητες. Το ίδιο αναμένω να κάνουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι (παλαιοί και νέοι)».
Ο Φ. Μπόμπολας Ο Φ. Μπόμπολας | EUROKINISSI
Στην «Πήγασος» τα πράγματα παραμένουν θολά, με τους εργαζόμενους να μετρούν πέντε μήνες καθυστέρηση στη μισθοδοσία τους. Οχι πως στο Mega είναι καλύτερα. Εκεί, οι εργαζόμενοι μετρούν 10 και 11 μήνες απλήρωτοι φτάνοντας στα όρια της εξαθλίωσης.
Την Πέμπτη, 326 εργαζόμενοι του καναλιού έστειλαν επιστολή στις πιστώτριες τράπεζες και, κυρίως, στην Alpha Bank. «Είναι πλέον απαραίτητο και επιτακτικό να αποδεσμεύσετε ποσό για τη μισθοδοσία έστω των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2016, προς όσους παραμένουν ακόμη απλήρωτοι, ύψους 510 και 475 χιλιάδων ευρώ, αντίστοιχα.
Οι συνέπειες τυχόν αρνήσεώς σας είναι καταστροφικές για τις οικογένειές μας (ήδη υπάρχουν συνάδελφοι που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν δάνεια και βασικές βιοτικές ανάγκες ή διαβιούν ακόμη και χωρίς ηλεκτροδότηση)».

Και πάλι σε σημείο μηδέν

Ροδόλφος Μορώνης
Του ΡΟΔΟΛΦΟΥ ΜΟΡΩΝΗ*
Αντιπρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
Έπειτα από τρεις-τέσσερις νόμους και τουλάχιστον δύο προκηρύξεις για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης, βρισκόμαστε και πάλι στο σημείο μηδέν.
Αν αναζητούσε κανείς τους λόγους για τους οποίους, παρά τις προθέσεις και τις προσπάθειες που έγιναν για αδειοδότηση, βρισκόμαστε και πάλι στο σημείο μηδέν, θα ήταν αναγκασμένος να επισημάνει δύο πράγματα: ότι οι νόμοι περί αδειοδότησης έρχονταν εκ των υστέρων πάντα να ρυθμίσουν ένα ήδη διαμορφωμένο και ασύδοτο περιβάλλον και ότι οι νομοπαρασκευαστές αγνοούσαν το αντικείμενο (τα ηλεκτρονικά μέσα) που θα ρύθμιζαν.
Ακόμη και την ορολογία και την κατηγοριοποίηση των τηλεοπτικών σταθμών. Αίφνης, ποιο είναι το μοντέλο του σταθμού (διάβαζε: τηλεοπτικού προγράμματος) που περιγράφεται ως «γενικής στόχευσης-μη ενημερωτικός»; Και ποια η διαφορά του από τον «ειδικής στόχευσης-μη ενημερωτικό» και τον αναφερόμενο ως «θεματικό»; Σφαλερόν εστι το αν μη οίδε τις ταύτα ή λέγειν ή πράττειν (Ξενοφών).
Δικαίως η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι είναι απολύτως αναγκαίο να ρυθμιστεί το επί 27 χρόνια αρρύθμιστο ραδιοτηλεοπτικό περιβάλλον, πολύ περισσότερο γιατί η συνεχιζόμενη «ανομία» στερεί το Δημόσιο από κάποια έσοδα, που στις μέρες μας είναι απολύτως αναγκαία. Είναι μια άποψη την οποία ενθέρμως υποστηρίζουν όλα τα μέλη του ΕΣΡ, αν κρίνω από το περιεχόμενο των συζητήσεων στους κόλπους του.
Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως το ότι συνεχίζουν να λειτουργούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί χωρίς να καταβάλλουν κάποιο τίμημα στο Δημόσιο για το προνόμιο που (παρανόμως) έχουν να προσφέρουν και να εκμεταλλεύονται οπτικοακουστικές υπηρεσίες, δεν μπορεί να το λύσει το ΕΣΡ. Απαιτείται η ύπαρξη σχετικής υποχρέωσης διά νόμου. Και τους νόμους τούς ψηφίζει η Βουλή.
Στις δυσκολίες του εγχειρήματος που έχει αναλάβει το ΕΣΡ θα πρέπει να προστεθούν το ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί για αντιμετώπιση των προβλημάτων του, ο προϋπολογισμός του Συμβουλίου δεν μπορεί να καλύψει καν τις ανελαστικές δαπάνες (για παράδειγμα: το κονδύλι για τη μισθοδοσία προβλέπει αμοιβές για τέσσερα μέλη, ενώ τα μέλη του Συμβουλίου είναι εννέα), το προσωπικό (20 επιστήμονες και 15 διοικητικοί υπάλληλοι) δεν επαρκεί, ενώ και η υλικοτεχνική του υποδομή είναι και ελλιπής και ξεπερασμένη.
Παρ’ όλα ταύτα, δεν έχω καμιά αμφιβολία πως το ΕΣΡ θα ανταποκριθεί με σύνεση και ταχείς ρυθμούς στο έργο που του έχει ανατεθεί και που δεν περιορίζεται μόνο στην αδειοδότηση.
ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜAЇΟΥ, Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Ανοίγουν οι φάκελοι με τις προσφορές για τον ΔΟΛ


Οι όροι συμμετοχής και τα σενάρια για τους ενδιαφερόμενους | 
Η μεγάλη μέρα για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη είναι η Τετάρτη 31 Μαΐου. Στις 12 το μεσημέρι θα ανοίξουν οι κλειστοί φάκελοι με τις προσφορές για τη δημοπρασία.
Η περιουσία του ΔΟΛ έχει χωριστεί σε δύο τμήματα για τον πλειστηριασμό: το πρώτο αφορά τα κινητά και τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού (κτίρια, μεταφορικά μέσα κτλ) ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει τους δημοσιογραφικούς τίτλους του Συγκροτήματος, εφημερίδες, ραδιόφωνο, sites κ.ά. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού δεν μπορεί κάποιος να συμμετέχει και στις δύο δημοπρασίες. 
Επίσης στην περίπτωση των τίτλων πρέπει να τους «χτυπήσει» όλους μαζί και όχι τον καθένα ξεχωριστά, δηλαδή δεν μπορεί να πάρει μόνο το «Βήμα της Κυριακής» λόγου χάριν ή μόνο το ποσοστό του ΔΟΛ στο Mega που φτάνει το 22%. Αυτό το τελευταίο είναι πιθανότατα και το πιο δελεαστικό -επιχειρηματικά- κομμάτι του ΔΟΛ.
Πληροφορίες για τις προσφορές που θα κατατεθούν δεν υπάρχουν. Αλλοι υποστηρίζουν πως έχει εκδηλωθεί έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και άλλοι το ακριβώς αντίθετο. Διάφορες φήμες κυκλοφορούν στη δημοσιογραφική πιάτσα αλλά ουδείς μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια. Ακούγεται πως ενδιαφέρεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης και όχι μόνο αυτό, αλλά θα μπει και δυναμικά στο παιχνίδι. Από την άλλη, τι θα κάνει ο Ιβάν Σαββίδης;
Θα προσπαθήσει να αποκτήσει και τον ΔΟΛ ώστε να αυξήσει ακόμη περισσότερο το ποσοστό του στο Mega; Και η πλευρά Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, που δραστηριοποιείται με επιτυχία στα ΜΜΕ, θα καταθέσει άραγε προσφορά;
Ολα είναι ρευστά κι εδώ. Και όπως σας λέμε και για το Mega, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί. Ας περιμένουμε την Τετάρτη. Σημαντική μέρα για τα εγχώρια ΜΜΕ που θα αποτελέσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη θρυαλλίδα για άμεσες εξελίξεις στον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου