Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Πολιτική προστασία;

Πολιτική προστασία;

Το πλοίο «Noor One» το οποίο μετέφερε περισσότερους από δύο τόνους ηρωίνη!
Μολονότι όλη την εβδομάδα κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα η μεμπτή τηλεφωνική επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη της υπόθεσης «Noor One», αποσιωπήθηκαν πλήρως τα ουσιώδη αναπάντητα ερωτήματα που παρέμεναν μετέωρα μετά την πρωτόδικη απόφαση.
Μπορεί ο «μάρτυρας» και ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Μ. Γιαννουσάκης στην ανεπιτυχή δεύτερη προσπάθειά του να πάρει καθεστώς προστασίας να αποκάλυψε ξεχασμένα, αλλά και νέα στοιχεία για το φορτίο ηρωίνης, όμως το κύριο βάρος δόθηκε στα τηλεφωνήματα.
Το θλιβερό είναι ότι τα ισχυρά εκδοτικά συμφέροντα θεώρησαν ότι έχουν κάθε λόγο να προβάλλουν αυτήν και μόνο την πτυχή των ισχυρισμών Γιαννουσάκη και να κατασκευάσουν ταυτόχρονα ένα πέπλο καχυποψίας για εισαγγελικούς λειτουργούς που ψάχνουν την αλήθεια μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες, μιας και ως γνωστόν η υπόθεση μετράει ήδη νεκρούς, αλλά και απειλές κατά της ζωής κρατουμένων.
Το ακόμα θλιβερότερο όμως είναι ότι με τον ορυμαγδό των -κατά την άποψή μας- υπερβολικών αντιδράσεων συντάχτηκαν και πολιτικοί χώροι που όφειλαν να αντιλαμβάνονται ποιο είναι το μείζον. Αν όντως, δηλαδή, υπάρχει τέτοια ευκολία στο να εισάγονται τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών στη χώρα, κρυμμένες πίσω από νόμιμες εταιρείες και επιφανείς επιχειρηματίες όπως ήταν οι κατηγορούμενοι στη δίκη.
Τι σημαίνει -αν όντως ισχύει ο ισχυρισμός Γιαννουσάκη- ότι επιπλέον εκατοντάδες κιλά ηρωίνης διακινήθηκαν στο εξωτερικό χωρίς να εντοπιστούν από τις αρχές; Τι σημαίνει, τέλος, να αναγκάζεται η ίδια η εισαγγελική λειτουργός της πρώτης δίκης να κάνει έφεση κατά της απόφασης, κρίνοντας προφανώς ότι παρέμειναν σκοτεινά και ατιμώρητα βαριά κακουργήματα που διέπραξαν συγκεκριμένοι άνθρωποι;
Τα πράγματα ως προς τον «μάρτυρα» ισοβίτη είναι απλά: εξ αρχής αναιρεί τις καταθέσεις του μόλις διαπιστώνει ότι δεν του εξασφαλίζουν επιεικέστερη μεταχείριση. Αυτό το ομολογεί ο ίδιος με πολλαπλές μάλιστα δηλώσεις.
Αυτό που δεν είναι όμως απλό είναι ένα βασικό πολιτικό ερώτημα: Πώς είναι δυνατό να βγαίνει -και ορθά- η αξιωματική αντιπολίτευση και ειδικά η Ν.Δ. τόσο δυναμικά απέναντι σε επιχειρηματίες, όταν κρίνει ότι ψεύδονται για βοσκοτόπια, για πέτσινα δάνεια, για λαθραία τσιγάρα και άλλα, και τώρα χωρίς δισταγμό να συντάσσεται χωρίς δεύτερη σκέψη με τις κατηγορίες περί σκευωρίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου