Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Πολιτικός κατήφορος

Πολιτικός κατήφορος

Το επεισόδιο του Σαββάτου στο Δίστομο με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φαιδρό. Δεν ήταν όμως, και αυτό δεν σχετίζεται μόνο με την απαράδεκτη συμπεριφορά της τέως προέδρου της Βουλής απέναντι στον πρέσβη της Γερμανίας, αλλά και με όσα ακολούθησαν από την ίδια και συνεργάτες της απέναντι στον Μανώλη Γλέζο.

Αν υπήρχε η στοιχειώδης πολιτική αξιοπρέπεια, η επικεφαλής της Πλεύσης θα έπρεπε να σεβαστεί τον εκπρόσωπο της Γερμανίας που προσήλθε στην εκδήλωση για να καταθέσει στεφάνι προς τιμήν των θυμάτων του ολοκαυτώματος του Διστόμου, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την ιστορική ευθύνη της χώρας του.


Η κ. Κωνσταντοπούλου, όμως, οργάνωσε ένα κακοστημένο θέαμα, προφανώς με την ελπίδα ότι θα κινητοποιούσε, προς όφελός της, την οργή -λόγω μνημονίων- των Ελλήνων πολιτών.

Αυτή η συμπεριφορά είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική, καθώς η δημοκρατία δεν συμβαδίζει με κινήσεις εντυπωσιασμού. Υπάρχουν πολλοί ουσιαστικοί τρόποι για να προβληθούν οι διεκδικήσεις μας και όχι ανέξοδες και εκ του ασφαλούς ενέργειες για τηλεοπτική αξιοποίηση.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η πρώην πρόεδρος της Βουλής και οι συνεργάτες της ταυτίζουν τη σημερινή με τη ναζιστική Γερμανία. Αυτό φάνηκε από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος ορθότατα παρενέβη ώστε να πάρει τέλος το κακόγουστα σκηνοθετημένο επεισόδιο. Η κ. Κωνσταντοπούλου έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον υπερενενηντάχρονο ήρωα της Εθνικής Αντίστασης ότι «προτίμησε να βάλει ο ίδιος με τα χέρια του τη σημαία του κατακτητή πάνω στο μνημείο των θυμάτων».

Ενας πολύ στενός συνεργάτης της, προερχόμενος από τον χώρο του θεάματος, αλλά, προφανώς, μη ικανός να αντιληφθεί ότι άλλο το θέαμα και άλλο η πολιτική -πόσο μάλλον η πραγματικότητα- έγραψε αρθρίδιο στο οποίο λέει: «Ο Γλέζος είναι ο ήρωας που πριν από 76 χρόνια κατέβασε τη σημαία από την Ακρόπολη. Ο Γλέζος είναι αυτός που χτες την έβαλε πίσω».

Αυτή την αθλιότητα η τέως πρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως την προσυπογράφει! Πολιτικός κατήφορος; Το λιγότερο, καθώς δεν χωράει αμφιβολία ότι η κρίση έχει φέρει στην επιφάνεια της πολιτικής και κοινωνικής ζωής πρόσωπα, συμπεριφορές και καταστάσεις που όχι μόνο δεν ταιριάζουν στην παράδοση της Αριστεράς, αλλά αμαυρώνουν και τον στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου