Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Από τους «νταβατζήδες» στη «σκευωρία»

Από τους «νταβατζήδες» στη «σκευωρία»
Αντα Ψαρρά
Ένοπλη ομάδα λιμενικών
φρουρεί το φορτίο ηρωίνης
 αμέσως μετά τις συλλήψεις
Ηταν φθινόπωρο του 2004 όταν στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον βασικό μέτοχο και τη σύγκρουση με τη διαπλοκή, δημοσίευαν οι εφημερίδες την «ιστορική» φράση του Κώστα Καραμανλή στον «Μπαϊρακτάρη» «Δεν θα αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε άλλα κέντρα να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή του τόπου, γιατί είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα. Αρκεί να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας ως νομοθέτες και η Δικαιοσύνη τη δική της δουλειά». (Καθημερινή 7/10/2004)
Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι αφού η σύγκρουση αυτή δεν έγινε ούτε τότε ούτε και αργότερα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των διαρκώς επιχορηγούμενων -από το «υστέρημα» των τραπεζών και των δημόσιων οργανισμών- ΜΜΕ, θα φτάναμε σήμερα στο σημείο να στοιχίζονται τα ΜΜΕ αλλά και η Ν.Δ. πίσω από τις μηνυτήριες αναφορές ενός καταδικασμένου σε ισόβια διακινητή μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.
Κουμπαριές, λυκοφιλίες, τεράστια οικονομική εξουσία, επιρροές παντού και ιδιοκτησία των ΜΜΕ σηματοδοτούν το σημερινό θολό τοπίο που στήθηκε εδώ και μήνες μετά την εξεταστική επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια και μετά την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Για λόγους αντιπολίτευσης αλλά και άρνησης να αποδεχτούν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στα ΜΜΕ ακολουθούν τις πρωτοφανείς αντιδράσεις με αφορμή την υπόθεση «Noor1» τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά η Ν.Δ.
Με πρόσχημα το ή τα τηλεφωνήματα του Π. Καμμένου διεξάγεται αυτή τη στιγμή αληθινός πόλεμος μηνύσεων και αστυνομικών σεναρίων κατά εισαγγελικών λειτουργών, πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα χθες ο εκδότης των «Παραπολιτικών» έφτασε να αμφισβητεί στο περιεχόμενο της δικής του μήνυσης ακόμη και την ανακριτική, αλλά και τη δικαστική διαδικασία που οδήγησε σε βαριά ή και ελαφρότερη καταδίκη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Ολα αποδίδονται πλέον σε μια «σκευωρία» που στήθηκε από αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα πολύ πριν φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο, μια σκευωρία που ενισχύθηκε μάλιστα από εισαγγελείς, λιμενικούς, δημοσιογράφους και υπουργούς.
Το επιχείρημα για «σκευωρία» θα φάνταζε φυσικά ακόμη περισσότερο έωλο αν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είχε θεωρηθεί έγκυρος και νόμιμος (θυμίζουμε ότι πρώτος κερδισμένος του διαγωνισμού ήταν ο Β. Μαρινάκης) πράγμα που ήταν προφανώς η επιθυμία της σημερινής κυβέρνησης.
Επίσης ακόμα περισσότερο έωλο θα φάνταζε το επιχείρημα περί σκευωρίας αν ο ισοβίτης επέμενε στις αρχικές καταθέσεις του και του είχε δοθεί το προσδοκώμενο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα.
Τέλος, δύσκολα θα μπορούσε να σταθεί οποιοδήποτε επιχείρημα περί σκευωρίας εάν εξ αρχής είχε μιλήσει ο δημοσιογράφος Μ. Τριανταφυλλόπουλος, που κατέγραψε τις καταγγελίες του ισοβίτη, με τον υπουργό Δικαιοσύνης και όχι με τον υπουργό Εθν. Αμυνας.
Οταν όμως εξ αιτίας των παραπάνω αυτών συμπτώσεων στήνεται μια ολόκληρη θεωρία περί σκευωρίας, ήδη είναι σαφές ότι στήθηκε σε σαθρό έδαφος και εκ των υστέρων.
Μην ξεχνάμε εδώ ότι από την πρώτη στιγμή των συλλήψεων και της ανεύρεσης της ηρωίνης μέχρι και το τέλος της δίκης οι σημερινοί οπαδοί της θεωρίας περί σκευωρίας είτε δεν είπαν λέξη είτε άφηναν σαφέστατες αιχμές κατά του σημερινού ιδιοκτήτη μεγάλου μέρους των ΜΜΕ. Νύχτα, μάλιστα, εισαγγελέας από άλλη περιοχή κινητοποιήθηκε για να συλλάβει δημοσιογράφο στο Φάληρο, έχοντας στο πλάι της αστυνομικό που, όπως καταγγέλθηκε τότε, ανήκε στη φρουρά του προέδρου του Ολυμπιακού.
Η σημερινή εμπλοκή για λόγους στενών σχέσεων ή απλά αντιπολιτευτικούς τής Ν.Δ. με την υπόθεση περί σκευωρίας είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος δρόμος που οδηγεί κατευθείαν στη «σικελοποίηση» της χώρας, για την οποία έκανε αναφορά ο Νίκος Δένδιας με μόνη αφορμή όμως το τηλεφώνημα.
ΥΓ. Σε όσους, δε, αμφισβητούν την ανεξαρτησία της «Εφ.Συν.» θυμίζουμε ότι την υπόθεση της εξάρθρωσης του δικτύου και της ανεύρεσης των 2,1 τόνων ηρωίνης παρακολουθεί η «Εφ.Συν.» από την πρώτη στιγμή, το 2014, όπως παρακολουθεί στενά και την εξαθλίωση των νέων ανθρώπων που γεμίζουν τους δρόμους της Αθήνας, επειδή κάποιοι κερδίζουν χρήμα σπέρνοντας ανάμεσά τους τον θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου