Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Γιάννος Παπαντωνίου - Νέα έρευνα απο την Εισαγγελία για την πώληση ακινήτου στην Σύρο

Γιάννος Παπαντωνίου
Νέα έρευνα απο την Εισαγγελία για την πώληση ακινήτου στην Σύρο
Ειρήνη Προμπονά
Μία ακόμα προκαταρκτική έρευνα ξεκινά σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ασκήθηκε δίωξη στο ζευγάρι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με αίτημα των εισαγγελέων να τους απαγορευθεί και η έξοδος από τη χώρα.

Αυτή τη φορά, η προκαταρκτική έρευνα αφορά την πώληση ακινήτου που διέθετε το ζεύγος Παπαντωνίου στην Σύρο. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα για το ακίνητο που πουλήθηκε το 2016. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας θα διερευνηθεί αφ’ ενός εάν η πώληση είναι εικονική και αφ’ ετέρου το πώς δόθηκε φορολογική ενημερότητα στο ζεύγος για τη μεταβίβαση του εν λόγω ακινήτου, ενώ φαίνεται πως είχε φορολογικές εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «105,5 στο Κόκκινο» η έρευνα αναμένεται να επεκταθεί και σε δημόσιους υπαλλήλους, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες 2 υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς παραχώρησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χειρόγραφη φορολογική ενημερότητα για την πώληση του ακινήτου και όχι μέσω του TAXIS, όπως επιβάλλεται, κάτι που αποτελεί παραβίαση του νόμου. 

Κι ενώ οι δικαστικές αρχές της χώρας περιμένουν απαντήσεις από την Ελβετία για δύο τραπεζικούς λογαριασμούς και ακόμη έναν που συνδέεται με ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ο πρώην υπουργός φαίνεται πως ξεκίνησε νομική διαδικασία προκειμένου να μπλοκάρει το άνοιγμά τους.

Λογαριασμοί και λίστες

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές ενημερώθηκαν από τους Ελβετούς τον περασμένο Φεβρουάριο για την ύπαρξη των τραπεζικών λογαριασμών του Γιάννου Παπαντωνίου κι ένα μήνα μετά απέστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής, ζητώντας το άνοιγμά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους τρείς λογαριασμούς εντοπίστηκε πρόσφατα στη λίστα Μπόγιαρνς, ενώ οι έρευνες της ελληνικής δικαιοσύνης συνεχίζονται και για αυτούς που αφορούν την σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, και είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.

Οι λογαριασμοί του ζεύγους Παπαντωνίου ερευνώνται για σύνδεσή τους με «δώρα» προερχόμενα από εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία υπεγράφησαν όταν ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν υπουργός Εθνικής Αμύνης, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η σύνδεσή τους και με άλλες πολιτικές θέσεις που είχε ο πρώην υπουργός.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου