Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Τα τρία συν ένα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ

Τα τρία συν ένα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ

Του Άγγελου Μανταδάκη 

Kestutis
Τρία πράγματα οφείλουμε να κάνουμε στο άμεσο μέλλον μετά και τη συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Το πρώτο είναι ο απολογισμός της προηγούμενης περιόδου, δηλαδή να συζητήσουμε για το τι κάναμε και εδώ πράγματι έχουμε να παρουσιάσουμε ένα έργο γιγάντιο. Παρά τις δυσκολίες και τα λάθη, το έργο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά σημαντικό μέσα στις συνθήκες που επικράτησαν. Να μιλήσουμε, και είναι δουλειά των οργανώσεων αυτό, για τα 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας που εντάχθηκαν στη νοσοκομειακή περίθαλψη. Την κάλυψη των αναγκών των σχολείων από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους. Τη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Μόνο μια ιδεολογική τύφλωση από τους αντιπάλους αλλά και εμμονές ημετέρων μπορούν να αποκρύπτουν ή να αμφισβητούν αυτό το έργο.


Το δεύτερο είναι να συζητήσουμε γι’ αυτά που δεν κάναμε και με ειλικρίνεια να ακούσουμε και να ενσωματώσουμε στην πολιτική μας την κριτική των φίλων και ψηφοφόρων.

Το τρίτο είναι να αποσαφηνίσουμε τι πρόκειται να κάνουμε από εδώ και πέρα, πώς θα ασκήσουμε μια αριστερή διακυβέρνηση για την οποία μας εξουσιοδότησε ο ελληνικός λαός. Χρειάζεται επομένως να μιλήσουμε όχι για «αφηγήματα», γιατί η πολιτική δεν έχει αφηγήσεις αλλά σχέδια και δράσεις.

Να μην ξεχνάμε ότι στόχος είναι να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, με πραγματικό έργο καθημερινής ζωής και όχι εξαπολύοντας πομφόλυγες. Απευθύνομαι στον πρόεδρο του κόμματος, σύντροφο Αλέξη Τσίπρα, και του ζητώ να ηγηθεί ο ίδιος μιας μεγάλης εκστρατείας για τη βαθιά τομή που χρειάζεται άμεσα το κόμμα σε όλα τα επίπεδα. Στο στιλ οργάνωσης και λειτουργίας, στον τρόπο παρέμβασης στην κοινωνία, στην πολιτική ανάδειξης στελεχών, στις σχέσεις κόμματος - κοινωνίας και φυσικά στην αναβάθμιση του ρόλου των μελών. Χωρίς αυτή τη βαθιά τομή το κόμμα δεν θα μπορέσει να αναζωογονήσει τις δυνάμεις του και να ενισχυθεί από την κοινωνία ώστε να στηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου