Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

MOTION TEAM//ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου -με μικρή διακοπή στις ασκήσεις αντικομμουνισμού λόγω του εσθονικού συνεδρίου- η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να διαμορφώσει ένα πλαίσιο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση με επίκεντρο τη φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Με αναφορές στην περσινή ομιλία και συνέντευξη του πρωθυπουργού, φιλοτέχνησε την εικόνα του «ψεύτη» και του «αναξιόπιστου» για τον αντίπαλό της.

Και πάνω σε αυτή την εικόνα οικοδόμησε το αφήγημά της για φέτος: «Από τον Τσίπρα να περιμένετε νέα ψέματα και υποσχέσεις που δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθούν». 

Η εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση, αλλά και όσα είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου αποτέλεσαν παταγώδη διάψευση των προβλέψεων της Ν.Δ. και πλήρη ανατροπή του σκηνικού αντιπαράθεσης που επιχείρησε να στήσει.

Ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα ήταν συγκρατημένος και ρεαλιστικός.

Το κυριότερο ήταν ότι επέλεξε «να παίξει στο γήπεδο» των πολιτικών αντιπάλων του και ειδικότερα στο γήπεδο που η Ν.Δ. θεωρεί έδρα της. 

Οι αναφορές του για τις επενδύσεις στη χώρα -από εγχώριους και ξένους επενδυτές- αλλά και για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας μέσα από μέτρα που θα τη διευκολύνουν να εκδηλωθεί ήταν χαρακτηριστικές.

Εξίσου χαρακτηριστική ήταν η διαχωριστική γραμμή που χάραξε σε σχέση με ό,τι συνέβαινε παλιότερα. 

Μίλησε για υγιή επιχειρηματικότητα και υγιείς επενδύσεις, σε αντίθεση με την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις «της αρπαχτής και της μίζας» που κυριαρχούσαν στο παρελθόν. Και έθεσε ως προϋπόθεση οι επενδύσεις να είναι παραγωγικές και να σέβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οσα είπε συνιστούν μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης σε αντίθεση με τη διαχειριστική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στη Θεσσαλονίκη έχοντας μελετήσει καλά αυτά που προτείνει και προτάσσει η Ν.Δ. και παρουσίασε έναν σαφή πολιτικό αντίλογο.

Η μπάλα πλέον βρίσκεται στην πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν μπορεί να παίζει με έναν φανταστικό αντίπαλο και να τον ψάχνει εκεί που δεν βρίσκεται.

Η αναφορά του πρωθυπουργού ότι η Ν.Δ. αντιπολιτεύεται ένα κόμμα που δεν υπάρχει πρέπει να την προβληματίσει σοβαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου