Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Το μαύρο μέτωπο της συντήρησης

Το μαύρο μέτωπο της συντήρησης

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη
Η όλη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της ταυτότητας φύλου, ίσως ήταν η πιο αποκαλυπτική για την ένταξη, σήμερα, των πολιτικών δυνάμεων στην πρόοδο ή στη συντήρηση

Αυτό το παιδί με τα πολλά πτυχία προσπαθεί να κατέβει στο επίπεδο των ψηφοφόρων της Ακροδεξιάς ή απλώς είναι ένας ακόμη κλώνος με μόνο προσόν το «βαρύ» επίθετο κτηθέν στα χρόνια που τις κυβερνήσεις όριζαν το παλάτι και οι πρεσβείες;

Δεν είναι μόνο το ασύλληπτο επιχείρημα με το οποίο ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσέβαλε συλλήβδην όλους τους διεμφυλικούς, επικαλούμενος «ειδικό» που του μετέφερε ότι «κάποιος ασθενής (!) του ζήτησε να γνωμοδοτήσει για την αλλαγή φύλου, επειδή του το είπαν εξωγήινοι στον Υμηττό». Δεν επιχείρησε μόνο να ξεφτιλίσει την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ με ένα φληνάφημα την ορθότητα του οποίου ξέρει ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε λόγω του ιατρικού απορρήτου. Επιδίδεται σε άθλιο μπούλινγκ σε βάρος του συνόλου των διεμφυλικών. Προσπαθεί να ικανοποιήσει την Ακροδεξιά συνιστώσα του κόμματος του, τη συντηρητική πλειοψηφία της Ιεραρχίας και τους καφενόβιους ομοφοβικούς που (αν πιστέψουμε άλλους ψυχίατρους) η έντονη αποδοκιμασία τους προς το διαφορετικό ενδέχεται να οφείλεται σε κρυφή δική τους «παρέκκλιση». Παράδειγμα η μήνυση της Εκκλησίας της Ελλάδος εναντίον του κ. Ραγκούση. Μ’ αυτό γελάει ο κ. Μητσοτάκης; Όσο για την αυτοϊκανοποίηση που εκφράζει, «χαμογελώντας» κάθε φορά που νομίζει ότι λέει κάτι έξυπνο, πώς συμβαδίζει με την ενόχλησή του όταν ακούει γέλια; Ας το δει με τον γνωστό του, ως ασθενής, όχι απαραίτητα στον Υμηττό.

Η όλη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της ταυτότητας φύλου, ίσως ήταν η πιο αποκαλυπτική για την ένταξη, σήμερα, των πολιτικών δυνάμεων στην πρόοδο ή στη συντήρηση.

Ετσι, εκτός από το σύνολο σχεδόν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (θα επανέλθω για τρεις), είχαμε τον κ. Ζουράρι από τους ΑΝ.ΕΛΛ., τον κ. Θεοχαρόπουλο από τη ΔΗΜ.ΑΡ. και τους βουλευτές από το Ποτάμι που απέδειξαν ότι μένουν στην ουσία παρά τα κελεύσματα της συντηρητικής ΔΗ.ΣΥ. (κυρίως της φοβισμένης κ. Γεννηματά), ενώ στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν έντονες διαφοροποιήσεις.

Από την άλλη, στον χώρο της μαύρης συντήρησης παρέμειναν η Χρυσή Αυγή, η Νέα Δημοκρατία, η ψευδεπίγραφη Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ. Κάποιο από αυτά τα κόμματα έχει ένα παρελθόν καλύτερο, όπως η Ν.Δ. έως και τα χρόνια του Κ. Καραμανλή, ενώ τα άλλα διολισθαίνουν στο πιο μαύρο παρελθόν τους. Ειδικά το ΚΚΕ, παρά την προσπάθεια που έγινε παλιότερα για να αφήσει πίσω το σταλινικό παρελθόν, δεν είναι τυχαίο ότι συντάχτηκε με τις πιο μαύρες απόψεις του «πατερούλη» και του αποκατασταθέντος Ζαχαριάδη. Τώρα πώς γίνεται και άνθρωποι «διαφορετικοί», κατά τους αγορητές του ΚΚΕ, ψηφίζουν εναντίον της απελευθέρωσης όλων, ε, αυτό όντως είναι ψυχιατρικό και πολύ ταξικό. Στο σημερινό ΚΚΕ, προφανώς ο Λένιν είναι άγνωστος.

Είχαμε και τους «απόντες» του ΣΥΡΙΖΑ: τον κ. Μιχελογιαννάκη, τον κ. Μπόλαρη και την κ. Γ. Γεννιά.

Άφησα για το τέλος τα έντυπα της δημοσιογραφικής αμετροέπεια. Δεν ξέρω αν θα παρέμβει κάποιος εισαγγελέας ή αν όλα πια καλύπτονται από την «ελευθερία» του Τύπου. Σημειώνω. «Δημοκρατία»: Νόμος του κράτους η διαστροφή. «Ριζοσπάστης»: Επικίνδυνοι ανορθολογισμοί με μανδύα την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων. «Ελεύθερη Ώρα»: Βουλή - τραβεστί - ξύλο στην κάθε αδερφή!

Κάποιοι το έριξαν στη δημοσκόπηση: 71% των Ελλήνων δεν υποστηρίζει τον νόμο για το δικαίωμα επιλογής φύλου στα 15, λέει η MRB στη “Star”. Αν δεν γνωρίζετε την εφημερίδα, δεν χάνετε. Αλλά η MRB αγνοεί ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν κρίνονται από μειοψηφίες ή πλειοψηφίες; ‘Η μήπως η κεκτημένη ταχύτητα από τις «πετυχημένες» δημοσκοπήσεις καταργεί και τη σύμβαση της Ρώμης;

Έχουμε δρόμο ακόμη, πολύ δρόμο... Αλλά σε δυόμισι χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε κενά που βασάνιζαν κοινωνικές ομάδες επί χρόνια, αιώνες. Όσοι επιθυμούν επιστροφή στον Μεσαίωνά τους, θα περιμένουν αδίκως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου