Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Έγκλημα και τιμωρία

Έγκλημα και τιμωρία

Στην πολιτική είναι πάρα πολύ εύκολο να πεις κάτι για να διαφοροποιηθείς, για να κάνεις κριτική ή να επιτεθείς στον πολιτικό αντίπαλό σου. Το δύσκολο είναι να μπορείς να το στηρίξεις και να αποδείξεις ότι αυτό που ισχυρίζεσαι είναι αληθές ή τουλάχιστον έχει κάποια επαφή με την πραγματικότητα.

Ο Κ. Μητσοτάκης έχει, ίσως, ένα προνόμιο. Σε όποιο θέμα προσπάθησε να επιμείνει και να αναδείξει ως κύρια επικοινωνιακή τακτική απέτυχε παταγωδώς.

Από την καταστροφολογία στην οικονομία έως τη “γενικευμένη ανομία” που ανακάλυψε προσφάτως έχει αποτύχει πλήρως. Ειδικά με το τελευταίο απεδείχθη ότι επέλεξε το “έγκλημα”, αλλά βρήκε πολύ γρήγορα την “τιμωρία” του.

Προσπάθησε να αναδείξει την εγκληματικότητα μέσα από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και να τη χρωματίσει πολιτικά! Μόνο που η υπόθεση εξιχνιάστηκε πολύ άμεσα. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν είχε κανένα πολιτικό χαρακτηριστικό και αναγκάστηκε να δώσει συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εξιχνιάστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση και μια απόπειρα δολοφονίας δικηγόρου στην Πεντέλη που είχε γίνει επί των ημερών της Ν.Δ.

Η μόνη πολιτική εμπλοκή που αναδείχθηκε το τελευταίο διάστημα είναι αυτή του στενού του συνεργάτη Λευτέρη Αυγενάκη με τις συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν και φέρεται να έχει προχωρήσει σε διάφορες εξυπηρετήσεις - διευκολύνσεις ανθρώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις όπως εκβιασμοί, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων και πολλά άλλα ακόμα.

Το θέμα που άνοιξε η Ν.Δ. με δική της ευθύνη δεν είναι η εγκληματικότητα, αφού, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Το ουσιαστικό θέμα είναι η γενικευμένη ανομία που γνώρισε η χώρα επί των ημερών τους. Όπως και το γενικευμένο πλιάτσικο του Δημοσίου επί των γαλάζιων και πράσινων κυβερνήσεων.

Ήταν οι μίζες και προμήθειες “των αγορών του αιώνα”. Ήταν τα δωράκια και οι κομματικές χορηγίες που έδινε η Siemens - με το αζημίωτο, φυσικά. Ήταν οι “εργολάβοι τους” και οι “καναλάρχες τους”. Είναι να χρωστάει το κόμμα σου 220 εκατομμύρια και να θέλεις να εμφανιστείς ως σωτήρας της χώρας. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, διεκδικούσαν και τα σύγχρονα τηλεφωνικά κέντρα στα γραφεία τους. Η γενικευμένη ανομία ήταν αποκλειστικά των δικών τους χρόνων. Όχι μόνο η τούρτα της ανομίας, αλλά και το κερασάκι στην κορυφή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου