Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Χαμηλά την μπάλα για το Γραφείο Πρωθυπουργού

Χαμηλά την μπάλα για το Γραφείο Πρωθυπουργού

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ
Ένας χρόνος λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης και μόνο κάτι «γραφικοί» ή μόνιμα αντιπολιτευόμενοι δεν πιστεύουν ότι γίνεται δουλειά.

Βέβαια, το αυτονόητο, ότι θα έπρεπε η δεύτερη πόλη της Ελλάδος να μη χρειαζόταν «επιτετραμμένο» για να πάρει όσα της αξίζουν, έγινε ζητούμενο μετά την ανικανότητα δεκάδων υπουργών, ακόμη και πρωθυπουργών, που πέρασαν από αυτόν τον τόπο.

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι με Θεσσαλονικιούς σε κορυφαία κυβερνητικά πόστα δεν αποδίδονταν τα στρατόπεδα στην τοπική κοινωνία, το μετρό δεν προχωρούσε χωρίς προβλήματα , το «πάρτι» στον ΟΑΣΘ συνεχιζόταν εις βάρος των πολιτών, την πόλη την έβλεπαν μόνο στη ΔΕΘ, ενώ το ΥΜΑΘ είχε καταλήξει ως ένας θεσμός για τους τύπους, τις χαιρετούσες και κανά κονδύλι για τα τρέχοντα έξοδα πάσης φύσεως συλλόγων.


Το «Μαξίμου Θεσσαλονίκης» χλευάστηκε, λοιδορήθηκε, απαξιώθηκε πριν καν δείξει έργο. Κι όμως οι άνθρωποι που ανέλαβαν την ευθύνη αποφάσισαν να απαντήσουν στους επικριτές τους μέσα από τη δουλειά τους.

Με όποιον και να συνομιλήσεις - από όλες τις κομματικές καταβολές - από φορείς, συλλόγους και εργαζόμενους που συναντήθηκαν με την Κατερίνα Νοτοπούλου και τους συνεργάτες της, θα σου πουν ότι εισακούστηκαν βρίσκοντας οι περισσότεροι ουσιαστική ανταπόκριση στα αιτήματά τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και αντί να κάνει μια «φιέστα» για τον έναν χρόνο λειτουργίας, αποφάσισε να κάνει τον απολογισμό μέσω της συνέντευξής του στην ΕΡΤ3. Εφαρμογή του δόγματος «χαμηλά την μπάλα».

Αλλά τι να τα κάνεις τα λόγια όταν μπορείς να μιλάς με πράξεις; ΟΑΣΘ, Μετρό, στρατόπεδα, σχολικά γεύματα, διπλωματικές συναντήσεις κορυφής, πολλά μικρά αλλά πολύ σημαντικά ζητήματα για εργαζόμενους, απολυμένους, φορείς, σχολεία κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου