Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Ώδινεν όρος και έτεκε μυν

Ώδινεν όρος και έτεκε μυν

Του Ανδρέα Πιλάλη*
Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι: Έκφραση γι’ αυτόν που καταβάλλει ή παριστάνει ότι καταβάλλει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια έχοντας υπερβολικές προσδοκίες, το αποτέλεσμα όμως που καταφέρνει είναι μικρό έως μηδενικό. Ή, όπως λέει ο λαός σήμερα, «πολύ κακό για το τίποτα».

Κοιλοπονούσαν τα κανάλια και η διαπλοκή ολημερίς εδώ και μήνες και μαγείρευαν πότε τη μεγάλη Κεντροαριστερά, πότε το προοδευτικό και πότε το φιλελεύθερο Κέντρο.

Πήγε να ψηφίσει ακόμα και ο Ψυχάρης, να βοηθήσει την προσπάθεια της Κεντροαριστεράς ο νεοφιλελεύθερος Μάνος, καθώς και ο καβαλάρης της Θεσσαλονίκης Ψωμιάδης, ο νομάρχης της Ν.Δ. που βάφτισε πριν από λίγα χρόνια «αδελφή παράταξη» τη Χρυσή Αυγή. Και στο τέλος αυτού του άχρωμου και απολίτικου πανηγυριού, χωρίς θέσεις, ιδεολογία και προγραμματικό λόγο, θριάμβευσε ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος με τη Φώφη δηλαδή, και το αντίπαλο δέος, ο Βενιζέλος με τον Ανδρουλάκη.

Και μετά από τόσο κοιλόπονο, το όνομα του θείου βρέφους, της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, είναι«Κίνημα Αλλαγής». Μάλλον εκεί στα πολλά εναπομείναντα κομμάτια του ΠΑΣΟΚ στέρεψε το χιούμορ. Δεν πήραν τίποτα χαμπάρι από την κοσμογονία που έγινε στον χώρο τους, αλλά και στη χώρα μας;

Έγκλημα και καταστροφή προκάλεσαν στην κοινωνία με την πολιτική τους, τιμωρία παραδειγματική αποφάσισαν οι πολίτες με την ψήφο τους. Έγκλημα ασυγχώρητο η επιβολή των Μνημονίων για να σωθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, όπως στη συνέχεια και η συγκυβέρνηση Βενιζέλου - Σαμαρά με τα καταστροφικά της αποτελέσματα.

Από τα ψηλά πατώματα και τα μεγάλα σπίτια, τα Παρίσια, τις μίζες και τις ρεμούλες, την αλαζονεία και την πολιτική αμετροέπεια, βρέθηκαν στα χώματα, που έλεγε και ο Καζαντζίδης, και στα μπαζωμένα ρέματα μεταφορικά των φτωχών και κατατρεγμένων της κακοποιημένης πατρίδας μας.

Κυρίες και κύριοι, αμετανόητοι πολιτικοί εκπρόσωποι μιας εποχής αποκρουστικής και στιγματισμένης, οφείλετε στον ελληνικό λαό μια μεγάλη συγγνώμη. Ούτε κίνημα είστε ούτε την αλλαγή πρεσβεύετε. Το κίνημα που ονειρεύεστε δεν ξανανασταίνεται με εσάς· είστε τα απόνερά του. Με παλιά υλικά δεν κτίζεις καινούρια σπίτια. Η ιστορία ακολουθεί τον δικό της δρόμο καλύπτοντας τα κενά που δημιουργούνται.

Όσο για την αλλαγή που ευαγγελίζεστε, μάλλον την παροιμία με τον Μανωλιό θυμίζετε, που άλλαξε τα ρούχα του για να φαίνεται αλλιώς, καινούργιος και διαφορετικός. Εκτός και αν νοιάζεστε μόνο για την αλλαγή τού ΑΦΜ και την τύχη των πολλών εκατομμυρίων που χρωστάτε...

Άλλωστε τα συμφέροντα που λυσσομανούν για πολιτικές παρενθέσεις φαίνεται να σας κρατάνε γερά, για να σας αφήσουν... να αλλάξετε. Θα κάνουν τα πάντα τα επόμενα δυο χρόνια για να στήσουν μια μεγάλη -στα λόγια- πλαστή κεντρώα παράταξη, αλλά και στα αυτιά των κουρασμένων από την κρίση τηλεθεατών των μέσων τους, που θα είναι έτοιμη ως συμπλήρωμα να συνεργαστεί με τη Δεξιά, για να μας... ξανασώσουν.

Αν θέλετε, έστω και στο ελάχιστο, να συμμετέχετε πραγματικά σε ένα νέο κίνημα αλλαγής για το καλό της πατρίδας μας, πρέπει πρώτα απ’ όλα να αλλάξετε εσείς οι ίδιοι, να αυτοκαθαρθείτε και να αποφασίσετε με ποια μεριά θα πάτε.

Οι πολίτες δεν είναι ιδιοκτησία καμιάς πολιτικής δύναμης, για να κερδηθεί η ρεβάνς που διακαώς επιθυμείτε...

* Ο Ανδρέας Πιλάλης είναι συντονιστής της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου