Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Να κλείσει τα αυτιά και να προχωρήσει

Να κλείσει τα αυτιά και να προχωρήσει 

Η χώρα κινείται σε ρυθμούς ενός ακόμη συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό μέσω του οποίου η ακροδεξιά επιχειρεί να επανακτήσει πολιτική παρέμβαση ενώ η συντηρητική παράταξη τους ακολουθεί ομολογώντας ότι το εθνικό θέμα είναι το πρόσχημα για να αντιπολιτευτεί.

Μακριά από τις επικίνδυνες εσωτερικές ισορροπίες υπάρχει η ουσία. Η κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί για μια ρεαλιστική λύση που άρχίζει να γίνεται ορατή και θα επιφέρει πολλαπλά θετικά οφέλη στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και της σταθερότητας στα, εύφλεκτα και πάλι, Βαλκάνια.

Η θετική πολιτική συγκυρία στη γειτονική χώρα είναι σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα και την ίδια τη FYROM καθώς αν κλονιστεί η ευάλωτη χώρα, θα υπάρξουν ολέθριες επιπτώσεις. Πρόκειται για τις δύο χώρες της Βαλκανικής που είναι αναγκασμένες να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, αποκλείοντας αμοιβαία οποιαδήποτε επεκτατική σκέψη. Και να μην κολλήσουν σε δευτερεύοντα θέματα όπως ο εθνοτικός ή γλωσσικός προσδιορισμός εφόσον εντοπίζεται κοινός τόπος για συνταγματικό αλυτρωτισμό και το ονοματολογικό.

Για την κυβέρνηση είναι πολύ σημαντικό να μην επηρεαστεί από την ανέξοδη δημαγωγία που αρχίζει να δοκιμάζει ​και ​τη συνοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να συνεχίσει αταλάντευτη στη στρατηγική που έχει επιλέξει. Μέσα σε μια πλειοδοσία ανευθυνότητας οφείλει, να αποδειχθεί υπεύθυνη και να επιλύσει το θέμα που άνοιξε, με όσες δυνάμεις συγκλίνουν σε αυτό. Δεν υπάρχει πια δρόμος επιστροφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου