Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Τελικά έχουμε σταλινισμό, ερντογανισμό ή... χούντα;

Τελικά έχουμε σταλινισμό, ερντογανισμό ή... χούντα;

Αντα Ψαρρά
Νovartis
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συντονισμένη προσπάθεια συκοφάντησης της εισαγγελέως Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων και της υπόθεσης της Novartis συνολικά από τους εμπλεκόμενους και τα φιλικά σε αυτούς ΜΜΕ 

«Οι δίκες της Μόσχας αναβιώνουν, οι άνθρωποι είναι σταλινικοί» αναφώνησε στο ραδιόφωνο ο κ. Λιντζέρης, συνεργάτης του Ευάγγ. Βενιζέλου.
Συνεχίστηκαν και χθες οι συκοφαντίες και οι απειλές σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς και των εισαγγελέων συνεργατών της από δημοσιογράφους και πολιτικούς των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα. Συνεχίστηκαν και οι αντιδράσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ αναρωτιέται κανείς αν αρκεί και μόνο ο πολιτικός φανατισμός που οδηγεί σε τόσες ανακρίβειες, εθελοτυφλία και γκάφες μέσα στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι η καυτή δικογραφία για τα 3 δισ. της Novartis έφτασε πλέον λόγω ενδείξεων ενοχής πολιτικών στη Βουλή, ξεκίνησε ο χορός της στρατευμένης παραπληροφόρησης.
Αλλος λίγο-άλλος πολύ, έφτασαν στο σημείο κάποιοι να ισχυρίζονται ακόμα και ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο τελικά, ότι είναι σκευωρία ή ότι ακόμα κι αν υπάρχει, με κάποιους... αόρατους τρόπους -και όχι με ευνοϊκές υπουργικές αποφάσεις, με τροφοδότες λογαριασμούς ή με μεθόδους που αποκλείεται να διέφυγαν την προσοχή κάθε υπευθύνου- αβγάτιζε η εταιρεία τα κέρδη της και διαμόρφωνε τις τιμές φαρμάκου από μόνη της.
Από τον Γιώργο Τράγκα των «Παραπολιτικών», που συγκρίνει τη χούντα και τον Ιωαννίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, μέχρι τους δημοσιογράφους «Πρώτου Θέματος» και ΣΚΑΪ, που συνομιλούν με στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για «δίκες της Μόσχας», για σταλινισμό, για «ερντογανισμό», για κατευθυνόμενους εισαγγελείς και για στημένες κατηγορίες, όλοι αποφάσισαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι οι 200.000 σελίδες δικογραφία, οι εκθέσεις του FBI, οι μαρτυρικές καταθέσεις 6 προστατευόμενων μαρτύρων και τα στοιχεία από τα επίσημα έγγραφα κατασκευάστηκαν στου Μαξίμου! Αν το σκάνδαλο δεν είχε επεκταθεί σε κάπου 20 χώρες, ίσως να μαθαίναμε ότι η εταιρεία αυτή δεν υπάρχει!
Πρετεντέρης κατά Σαράκη
Χθες το πρωί για παράδειγμα, ο Γιάννης Πρετεντέρης στον σταθμό «Πρώτο Θέμα» μας είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να διευκρινίσω έτσι γενικά ότι αυτός ο κύριος που περιφέρεται γύρω γύρω είναι συνήγορος του Κασιδιάρη, συνήγορος του Κασιδιάρη». Ετσι γενικά λοιπόν, καλό είναι να ενημερώσει κάποιος τον διακεκριμένο δημοσιογράφο ότι πράγματι αρχικά ο Π. Σαράκης ήταν συνήγορος του Κασιδιάρη, αλλά μόλις προφυλακίστηκε ο αρχηγός Μιχαλολιάκος, εντελώς συμπτωματικά ο Κασιδιάρης τον έπαψε και άλλαξε συνήγορο.
Στη συνέχεια ο ίδιος συνομίλησε με τον γνωστό ποινικολόγο Μ. Δημητρακόπουλο, ο οποίος φάνηκε αρχικά να αγνοεί ότι η τροποποίηση του νόμου του 2014 για τους προστατευόμενους μάρτυρες επέκτεινε την ασυλία πέρα από τις εγκληματικές οργανώσεις και για υποθέσεις βλάβης του Δημοσίου.
Ο Γ. Πρετεντέρης τον ρωτά: «Είχατε εσείς ποτέ σχέση με προστατευόμενους μάρτυρες;» Ο ποινικολόγος απάντησε: Οταν ο κουκουλοφόρος προσφέρει στοιχεία[...]εδώ όμως η διαδικασία είναι παντελώς άκυρη.
Δεν τηρήθηκαν δυστυχώς οι διαδικασίες από την κ. Τουλουπάκη. Από τις αυστηρές προϋποθέσεις που μπήκαν το 2014 δεν τηρήθηκε καμία» (σημειώνεται ότι καμία αυστηρή προϋπόθεση δεν υπάρχει στη διάταξη, απλά αναφέρεται το πότε μπορεί να ανακληθεί το καθεστώς ασυλίας του μάρτυρα με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου). Γ. Πρετεντέρης: «Οι προστατευόμενοι μάρτυρες προβλέπονται όταν κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, μόνο σε εγκληματικές οργανώσεις».
Κι εδώ ο δημοσιογράφος επιμένει να αγνοεί ότι προστατευόμενοι προβλέπονται και σε υποθέσεις βλάβης του Δημοσίου και φυσικά ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι απειλής και εκφοβισμού μαρτύρων. Και τέλος το συμπέρασμα του έγκριτου ποινικολόγου: «Εγώ θα σταματήσω να δικηγορώ αν δεν είναι παραγεγραμμένα τα αδικήματα. Το ήξεραν οι καθοδηγητές, το γνώριζαν.
Ποιες αποκαλύψεις; Κυκλοφορεί στην αγορά ότι κάποιοι τα πήραν, αυτά έγιναν στις δίκες της Μόσχας επί Στάλιν. Τώρα που είναι στη Βουλή, σε ποιον θα κάνουν προσφυγή; Τους ενδιαφέρει μόνο να λένε περί αποκάλυψης!» Τα δύο αδικήματα, λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, πράγματι έχουν παραγραφεί. Το αδίκημα όμως για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, αν φυσικά προκύψει, δεν παραγράφεται, ούτε βέβαια παραγράφεται στη συνείδηση κανενός το αν όντως διαπράχθηκαν τα παραπάνω, ακόμα κι αν έχουν παραγραφεί.
Στη συνέχεια απόρησαν άλλοι δημοσιογράφοι στον ίδιο σταθμό για το πώς είναι δυνατόν να μην έχει κληθεί να καταθέσει ο κ. Φρουζής και να καταθέτουν οι προστατευόμενοι. Μάλλον δεν έχουν διαβάσει ότι ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος και όχι μάρτυρας και ότι ήδη του έχει επιβληθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου